Λάχανο Τουρσί

UnknownΥλικά

  • 1 Δοχείο συνήθως πλαστικό βαρελάκι
  • Λάχανα μέτρια (2-4) αναλόγως του δοχείου νερό.
  • Αλάτι χοντρό – ημίχοντρο.

Εκτέλεση

1)  Χαράζουμε τα λάχανα στο κοτσάνι σταυρωτά για να εισχωρήσει η σαλαμούρα.

2)  Τα τοποθετούμε στο δοχείο όσο χωράει. Αν χρειαστεί κόβουμε τα λάχανα στην μέση ή και τέταρτα για να γεμίσουμε καλά το δοχείο.

3)  Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό.

4)  Ρίχνουμε στο νερό το αλάτι. Για κάθε κιλό νερού ρίχνουμε 1  ½ κουταλιά της σούπας αλάτι.

5)  Ανακατεύουμε να λειώσει το αλάτι και ρίχνουμε το νερό στο δοχείο με τα λάχανα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να γεμίσει καλά το δοχείο και να καλύπτει τα λάχανα.

6)  Σφραγίζουμε το δοχείο με το καπάκι του, αν μπορούμε αεροστεγώς.

7)  Το φυλάμε σε σκιερό δροσερό μέρος για 4-6 εβδομάδες ανάλογα με την θερμοκρασία.

Σταύρος Σεμερτζίδης

 

 

Σχολιάστε

Top