Γαλατόπιτα χωριάτικη

56ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ αλεύρι
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • 2 λιτρα γάλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τα φύλλα δηλαδή σε μια λεκάνη βάζουμε νερό, αλάτι, λαδι,αλευρι όσο πάρει και το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα μας.
  • Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε 8 μικρά μπαλάκια, τα 2 από αυτά τα χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τα φύλλα που θα βάλουμε μαζί με το γάλα, δηλαδή ανοίγουμε τα φύλλα και τα ψήνουμε ελαφρώς.
  • Στη συνέχεια ανοίγουμε τα υπόλοιπα φύλλα βάζοντας αναμεσά τους ελαιόλαδο για να γίνουν περισσότερο τραγανά.
  • Αφού έχουμε τελειώσει με τα φύλλα τα βάζουμε στο ταψί μας ,στρώνουμε τα πρώτα 3 φύλλα μαζί και τα ενώνουμε με τον πλάστη. Στα υπόλοιπα 3 φύλλα βάζουμε μέσα τυρί και τα τυλίγουμε  να γίνουν ρολό. Έπειτα τα βάζουμε γύρω γύρω στο ταψί μας ,ρίχνουμε τα ξερά φύλλα σε διάφορα σημεία μέσα στο ταψί. Ανακατεύουμε το γάλα και τα αυγά και τα ρίχνουμε στο ταψί μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Δέσποινα Αποστολίδου

 

Σχολιάστε

Top