Γλυκό του κουταλιού κεράσι

1Υλικά

 

  • 1 κιλό κεράσια
  • 2 λίτρα νερό
  • χυμό λεμονιού, από 3 λεμόνια και τις κούπες τους
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

 

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα κεράσια, 2 λίτρα νερό, 2 λεμόνια κομμένα αφού έχουμε στύψει πρώτα τον χυμό τους και τα αφήνουμε για 2 ώρες ώστε να γίνουν τα κεράσια τραγανά.
  • Αφού περάσουν 2 ώρες τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό.
  • Βγάζουμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι από τα κεράσια και τοποθετούμε τα κεράσια σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο για να κατεβάσουν τους χυμούς τους.
  • Την επόμενη μέρα προσθέτουμε στα κεράσια και στη ζάχαρη τα 100 γρ. νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να πάρει βράση το γλυκό χωρίς να ανακατεύουμε.
  • Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς από την επιφάνεια.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως σκεπασμένο με μία πετσέτα.
  • Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για 10-15 λεπτά για να δέσει. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

 Κυριακή Π.

 

Σχολιάστε

Top