Τζιγεροσαρμάς θρακιώτικος

tsigerosarmades

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συκωταριά από κατσικάκι
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ ματσάκι δαυόσμο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • Σκέπη(μπόλια) του κατσικιού
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τη συκωταριά σε κρύο νερό και την αφήνουμε σε μια λεκάνη μαζί με το ξύδι και το νερό για 10΄. Έπειτα την βράζουμε για 15’ και την στραγγίζουμε. Την ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια γύρω στους 2 πόντους το καθένα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε για 10 στο λάδι μαζί με τα κομμένα συκωτάκια. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο και τα 2 ποτήρια νερό μέχρι να φουσκώσουν λίγο τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι.
Παίρνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και το λαδώνουμε.
Μέσα σε ένα μπολ με μικρό βάθος απλώνουμε τη μπόλια . Την κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος του μπολ τόσο ώστε το μήκος της μπόλιας να εξέχει, βάζουμε 2 κουταλιές από τη γέμιση, το τυλίγουμε, το γυρίζουμε ανάποδα και το τοποθετούμε στο ταψί.
Ρίχνουμε λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε για 45στους 1800 C μέχρι να αποκτήσει ένα σοκολατί χρώμα.

Γιώργος Π.

Σχολιάστε

Top