Χοιρινό με σέλινο

6

ΥΛΙΚΑ

  • 2κ μπούτι χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1κ σέλινο χοντρό η σέλερι
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • αλάτι ,πιπέρι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • 2αυγα
  • 1κγ κορν Φλάουερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό και βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει να σοτάρουμε τα κομμάτια του.
  • Παράλληλα έχουμε πλύνει πολύ καλά τα φύλλα του σέλινου τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε καυτό νερό και τα στραγγίζουμε.
  • Αφού έχουμε σοτάρει το κρέας ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια  βράση.
  • Στην συνέχεια αφού έχει βράσει το κρέας ρίχνουμε το σέλινο, το αλάτι, το πιπέρι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα αυγά το χυμό λεμονιού και το κορν Φλάουερ και με μια κουτάλα παίρνουμε ζεστό ζουμάκι από το φαγητό μας και το ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το κρέας μας κουνώντας την αρκετά δυνατά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!

   Δέσποινα Αποστολίδου

Σχολιάστε

Top