Τανωμένον σορβά

Υλικά συνταγής για ένα λίτρο σόρβα
- Πλιγούρι 150γρ.
- Πασκιταν (εάν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε στραγγιστό γιαούρτι) 600γρ.
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- Αλάτι
- Αποξηραμένο θυμάρι
- Αποξηραμένος δυόσμος
- Λάδι η βούτυρο για το τσιγαρισμα
Όταν βράσει το πλιγούρι σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο και τσιγαριζουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, ρίχνουμε το θυμάρι και το δυόσμο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πασκιταν ή το γιαούρτι , παίρνοντας 2-3 κουτάλες ζουμί από την σούπα, ανακατεύουμε συνέχεια,για να μην κόψει το κρεμμύδι ανακατεύουμε και ξανά βάζουμε την σούπα ,στην φωτιά για 5 λεπτά…
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.