Τανωμένον σορβά

tanomenos-sorvas-700x303

tanomenos-sorvas-500x200

Υλικά συνταγής για ένα λίτρο σόρβα

  • Πλιγούρι 150γρ.
  • Πασκιταν (εάν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε στραγγιστό γιαούρτι) 600γρ.
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • Αλάτι
  • Αποξηραμένο θυμάρι
  • Αποξηραμένος δυόσμος
  • Λάδι η βούτυρο για το τσιγαρισμα
                ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει ,αλατιζουμε και ρίχνουμε το πλιγούρι (το πλιγούρι πλυμενο).
Όταν βράσει το πλιγούρι σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο και τσιγαριζουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, ρίχνουμε το θυμάρι και το δυόσμο και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πασκιταν ή το γιαούρτι , παίρνοντας 2-3 κουτάλες ζουμί από την σούπα, ανακατεύουμε συνέχεια,για να μην κόψει το κρεμμύδι ανακατεύουμε και ξανά βάζουμε την σούπα ,στην φωτιά για 5 λεπτά…
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!
Πελαγία Ασ.

Σχολιάστε

Top