Ποντιακή σούπα Σορβά

photo

Υλικά

  1. 1 ποτήρι νερού κορκοτό
  2. 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  3. 1/2 κ.γ. αλάτι
  4. 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  5. 1 κ.σ. δυόσμο
  6. 1/2 κατσαρόλα νερό (ανάλογα την κατσαρόλα)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κορκοτό μέχρι να χυλώσει. Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και σιγά σιγά με μια κουτάλα, ρίχνουμε ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας να γίνει παχύρρευστο (διαδικασία σαν αυγολέμονο).
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφού έχει βράσει και ρίχνουμε το γιαούρτι.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο να καεί καλά και ρίχνουμε τον δυόσμο. Το προσθέτουμε στη σούπα και είναι έτοιμο!

Κυριακή Π.

Σχολιάστε

Top