Ντόπιος χαλβάς

67Υλικά

  • 1 σακουλάκι σιμιγδάλι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κούπα λάδι
  • 4 ποτήρια νερό 1/2κούπα καρύδια.

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει.
  • Έπειτα ρίχνουμε λίγο – λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε και τα καρύδια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Έπειτα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά για να δέσει το σιρόπι.
  • Μετά προσθέτουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί το νερό σε χαμηλή φωτά.
  • Αφού τελειώσει σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 30 λεπτά. Τέλος το βάζουμε σε μια φόρμα και όταν το ξεφορμάρουμε ρίχνουμε από πάνω κανέλα και σερβίρουμε.

Σταύρος Σεμερτζίδης

Σχολιάστε

Top