Γλυκό ρυζόγαλο

222Υλικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • φλούδες από ένα πορτοκαλί
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 λίτρο γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανιλιες
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό ρίχνουμε 100 γρ ρύζι γλασέ, λίγες φλούδες πορτοκαλί ,1 στικ κανέλας και περιμένουμε 25 λεπτάκια. Μετά το ρύζι το βάζουμε σε ένα πιάτο. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο από το γάλα  και το άλλο το βάζουμε σε ένα μπολ με δύο βανίλιες σκόνη. Ρίχνουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε .Μετά ρίχνουμε το ρύζι στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε και το μπολ με το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε .Τέλος ρίχνουμε λίγο αλάτι και το σερβίρουμε σε ένα μπολ με κανέλα.

Χριστόφορος Π.

Σχολιάστε

Top