ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ

syntagi-lachanika-toursi-mpacharika

 

 

Συστατικά

 

¨     750 γρ. νερό

¨     750 γρ. ξίδι

¨     50 γρ. αλάτι

¨     200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

¨     κόκκους πιπεριού

¨     4 σκ. σκόρδο

¨     1 κρεμμύδι

¨     κύμινο

¨     μαραθόσπορο

¨     φύλλο δάφνης

¨     πιπερόριζα

¨     λάχανο, κομμένο σε κομμάτια

¨     μπρόκολο, κομμένο σε κομμάτια

¨     κουνουπίδι, κομμένο σε κομμάτια

¨     καρότα, κομμένα σε κομμάτια

¨     πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κομμάτια

¨     πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κομμάτια

¨     πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε κομμάτια

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

¨     Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το ξίδι για να βράσουν σε δυνατή φωτιά.

¨     Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει.

¨     Πρέπει να αποστειρώσουμε τα βαζάκια που θα βάλουμε το τουρσί μας. Βάζουμε το βάζο ανάποδα και ανοιχτό σε μια κατσαρόλα με νερό και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις βράσει προσέχουμε να μην ακουμπήσει πουθενά το βάζο μας.

¨     Βάζουμε μέσα στο βάζο το πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κύμινο, τον μαραθόσπορο, τη δάφνη και το τζίντζερ.

¨     Βάζουμε ένα φύλλο λάχανο πάνω από τα μπαχαρικά για να κρατήσει όλη τη μαρινάδα κάτω.

¨     Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια και ξεφλουδίζουμε τα καρότα.

¨     Από πάνω βάζουμε όλα τα λαχανικά μας μέσα στο βάζο.

¨     Ρίχνουμε το νερό με το ξίδι που έχουμε βράσει μέσα στο βάζο και από πάνω ρίχνουμε λίγο λάδι.

¨     Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και σιγοβράζουμε 10 λεπτά. Πρέπει το βάζο να σκεπάζεται τελείως με το νερό.

 

Γαβριήλ Μπ.,Δημήτριος Μπ.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top