Γλυκό του κουταλιού κεράσι
- 1 κιλό κεράσια
- 2 λίτρα νερό
- χυμό λεμονιού, από 3 λεμόνια και τις κούπες τους
- 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. νερό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα κεράσια, 2 λίτρα νερό, 2 λεμόνια κομμένα αφού έχουμε στύψει πρώτα τον χυμό τους και τα αφήνουμε για 2 ώρες ώστε να γίνουν τα κεράσια τραγανά.
- Αφού περάσουν 2 ώρες τα ξεπλένουμε με μπόλικο νερό.
- Βγάζουμε τα κουκούτσια και το κοτσάνι από τα κεράσια και τοποθετούμε τα κεράσια σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο για να κατεβάσουν τους χυμούς τους.
- Την επόμενη μέρα προσθέτουμε στα κεράσια και στη ζάχαρη τα 100 γρ. νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, να πάρει βράση το γλυκό χωρίς να ανακατεύουμε.
- Μόλις πάρει βράση ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς από την επιφάνεια.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως σκεπασμένο με μία πετσέτα.
- Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για 10-15 λεπτά για να δέσει. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από την φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Κυριακή Π.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.