Περλ Χάμπορ: Η προσπάθεια ένωσης ιστορίας και ρομαντισμού που…απέτυχε!

Η ταινία «Περλ Χάμπορ» περιστρέφεται γύρω από δύο φίλους, τον Ρέιφ και τον Ντάνι , οι οποίοι ερωτεύονται την ίδια νοσοκόμα, την Έβελιν, και βρίσκονται στην Χαβάη, στις 7 Δεκεμβρίου του 1941, την ημέρα που επιτέθηκαν οι Ιάπωνες στο νησί. Ακούγεται ενδιαφέρουσα όμως τελικά είναι ιδιαίτερα κουραστική και μπερδεμένη.

Screenshot_1Θεωρώ ότι οι παραγωγοί προσπάθησαν να φτιάξουν μια ρομαντική ιστορία που να συνδέεται με ένα ιστορικό γεγονός αλλά δεν ήταν τόσο πετυχημένη η προσπάθειά τους. Η ιστορία αρχίζει με ρομαντισμό, μετά προσπαθεί να δείξει την ιστορική της πλευρά και στο τέλος θέλει να ανεβάσει την αδρεναλίνη. Αντί για ενδιαφέρουσα καταντάει όμως…βαρετή. Επιπλέον, έχει πάρα πολύ μεγάλος μήκος.  Διαρκεί 184 λεπτά! Τρεις ώρες ταινία! Γίνεται κουραστική και την τελευταία ώρα το μόνο που σκέφτεσαι είναι «τι γίνεται τώρα;», καθώς θεωρείς ότι θα έπρεπε να έχουν πέσει είδη οι τίτλοι τέλους. Αλλά θα σκέφτεστε γιατί είναι τρεις ώρες! Βλέπουμε στην ταινία και την ιστορία ενός μαύρου ναυτικού, τον οποίον τον έχουν υποτιμήσει. Κάτι που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πλοκή. Τέλος, σε όλη την ταινία γίνονται συνέχεια ανατροπές και αλλαγές των πρωταγωνιστών. Αν την παρακολουθήσετε στοιχηματίζω ότι όλοι θα προβλέψετε το τέλος.

Οι περισσότεροι θεατές δεν λάτρεψαν την ταινία αν και παραδέχτηκαν ότι ήταν εντυπωσιακά, τα ειδικά εφέ της επίθεσης, που όντως ήταν φοβερά. Όμως υπήρχαν και κάποιοι που τους άρεσε η μίξη ρομαντισμού και περιπέτειας σε αυτόν τον βαθμό. Δεν πιστεύω ότι ηScreenshot_2 ταινία αξίζει καλές κριτικές, αλλά οι απόψεις είναι απόψεις και τις σέβομαι. Προφανώς σε λίγους άρεσε, αν όμως σκοπεύεις να δεις ιστορική ταινία μην επιλέξεις την συγκεκριμένη.

Αν σε ενδιαφέρει η επίθεση στην Χαβάη του 1941 μπορείς να δεις το «Τώρα τώρα τώρα» ή το «Από εδώ ως την αιωνιότητα», δύο παλιές αλλά άκρως ιστορικές ταινίες.  Αν θες πάλι να παρακολουθήσεις μια ρομαντική ταινία μπορείς να επιλέξεις μία από τις χιλιάδες που υπάρχουν αλλά όχι αυτή.

Συμπερασματικά, σας προτείνω να μην δείτε την παραπάνω ταινία για τους ακόλουθους λόγους. Είναι μια ταινία βαρετή και κουραστική που σίγουρα θα… αντιπαθήσετε.

Εβάνα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης