Τα μυστικά πίσω από τις σημαίες του κόσμου…

Οι σημαίες του κόσμου είναι όλες διαφορετικές. Με γραμμές, σχήματα, ζώα, πολύχρωμες, μονόχρωμες, συνηθισμένες και μοναδικές. Καμία δεν μπορεί να συγκριθεί με την άλλη γιατί όλες τους διαφέρουν, ακόμα και να δεν φαίνεται. Όμως σε όλες υπάρχει κάποιος λόγος που δημιουργήθηκαν με τον συγκεκριμένο τρόπο. Κάποια μυστικά κρυμμένα μέσα τους….

Τα αστέρια της Βραζιλίας..

Screenshot_11Στην σημαία της Βραζιλίας διακρίνουμε την φράση «Ordem E Progresso»που σημαίνει στα Πορτογαλικά «Τάξη και Πρόοδος» και αναφέρεται στην ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας από την Πορτογαλία στις 7 Σεπτεμβρίου του 1822. Τα είκοσι εφτά αστέρια στο μπλε φόντο λέγεται ότι ήταν αυτά που στόλιζαν τον νυχτερινό ουρανό της πρωτεύουσας εκείνη την ημέρα.

Το πρωτόγνωρο σχήμα του Νεπάλ

Screenshot_12Ο κόσμος αποτελείται από διακόσιες τριάντα εφτά χώρες, και η καθεμία έχει μια σημαία. Διακόσιες τριάντα τέσσερις έχουν ορθογώνιο σχήμα, δύο τετράγωνο και υπάρχει και η σημαία του Νεπάλ. Η σημαία του Νεπάλ αποτελείται από δύο ορθογώνιο τρίγωνα. Αυτά τα δύο τρίγωνα συμβολίζουν τις κορυφές των Ιμαλαΐων της χώρας. Επιπλέον το φεγγάρι και ο ήλιος συμβολίζουν την αιωνιότητα καθώς σύμφωνα με τον λαό της Ασιατικής χώρας όσο υπάρχει ο ήλιος και το φεγγάρι θα υπάρχει και το κράτος του Νεπάλ!

Μονακό VS Ινδονησία

Screenshot_13Η σημαία του Μονακό και της Ινδονησίας είναι σχεδόν πανομοιότυπες. Και οι δύο είναι χωρισμένες κάθετα στην μέση και έχουν από πάνω το κόκκινο χρώμα και από κάτω το λευκό. Όμως όπως φαίνεται και την φωτογραφία η απόχρωση του κόκκινου στην Ασιατική χώρα είναι λίγο πιο ζωηρό από αυτό της Ευρωπαϊκής. Επιπλέον η γραμμή που χωρίζει τα δύο χρώματα, στην σημαία του Μονακό βρίσκεται ελάχιστα πιο πάνω από της Ινδονησίας. Δεν τις αντιλαμβάνεσαι με ευκολία, αλλά υπάρχουν…

Μπανγκλαντές και Παλάου

Screenshot_15Φαινομενικά οι δύο χώρες δεν έχουν τίποτα κοινό. Βρίσκονται σε διαφορετική ήπειρο, έχουν διαφορετικό πολιτισμό, οι σημαίες τους έχουν διαφορετικά χρώματα αλλά ίδιο σχήμα. Μονόχρωμες με έναν κύκλο Screenshot_14στην μέση. Αλλά κρύβουν ένα «κόλπο». Ο κύκλος δεν βρίσκεται ακριβώς στην μέση είναι λίγο πιο αριστερά οπότε όταν ανεμίζει η σημαία φαίνεται ότι βρίσκεται στο κέντρο της σημαίας σε αντίθεση με την ιαπωνική σημαία που βρίσκεται ακριβώς στην μέση. Αν παρατηρήσετε τις σημαίες (αριστερά Παλάου και δεξιά Μπανγκλαντές) θα δείτε το κόλπο που χρησιμοποιούν!

Σρι Λάνκα

Screenshot_16Στην ξεχωριστή σημαία της Σρι Λάνκα, απεικονίζεται η κληρονομιά της χώρας. Φαίνεται ότι δεν μπορούσε να αποφασιστεί ποια στοιχεία θα αντιπροσωπεύει την σημαία της χώρας τους και αποφάσισαν να τα βάλουν…όλα. Το λιοντάρι συμβολίζει την εθνικότητα των Σινγκαλέζων ενώ τα φύλλα στις γωνιές την επίδραση του βουδισμού και τις τέσσερις αρετές δηλαδή την ευγένεια, την φιλία, την ευτυχία και την ισότητα. Η κάθετη πορτοκαλί λωρίδα συμβολίζει την εθνικότητα των Ταμίλ και η πράσινη το βουδιστικό κλήρο. Το κόκκινο φόντο εκπροσωπεί τις άλλες μικρότερες θρησκείες της Ασιατικής χώρας.

Εβάνα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης