Στα παρασκήνια, στις 14 Φεβρουαρίου…

Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όλοι με ανυπομονησία περιμένουμε αυτή την ημέρα είτε έχουμε κάποιον ιδιαίτερο λόγο στη ζωή μας είτε όχι, για να γιορτάσουμε την αγάπη και τις σχέσεις στοργής των ανθρώπων.

Ο Βαλεντίνος, σύμφωνα με τον θρύλο, δεχόταν να παντρέψει νεαρούς στην ηλικία ερωτευμένους, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο τους άρρενες από τη στρατιωτική θητεία. Με άλλα λόγια, επρόκειτο για πραγματικό προστάτη των ερωτευμένων!  Ένας άλλος θρύλος λέει ότι όσο καιρό ο Βαλεντίνος ήταν μέσα στη φυλακή, αρνούμενος να αποκηρύξει την πίστη του, ερωτεύτηκε την κόρη του δεσμοφύλακά του, στην οποία έστειλε κι ένα γράμμα με την υπογραφή: Με αγάπη από τον Βαλεντίνο σου. Από εκεί λοιπόν ξεκίνησαν όλα!

Σήμερα, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια από τις πιο χαρούμενες και γνωστές μέρες του χρόνου! Τα τελευταία χρόνια η εμπορευματοποίηση της γιορτής έχει φθάσει στο κατακόρυφο. Μετά τις κάρτες, τα λουλούδια και τα σοκολατάκια, σειρά έχει η βιομηχανία των κοσμημάτων, την ημέρα των ερωτευμένων. Ο τζίρος του Αγίου Βαλεντίνου μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2010, ξεπέρασε τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια!

Τέλος, μια ακόμη πρόταση μάλλον από…αρχαιόπληκτους, είναι να εορτάζονται ως προστάτες των ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου ο πολυμήχανος Οδυσσέας και η πιστή του Πηνελόπη…ως σύμβολα αιώνιας  αγάπης και πίστης!

Λυδία Διώνη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης