ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦ

ΥΛΙΚΑ:

600gr κανταίφ

1   1/2 βιτάμ ή βούτυρο καθαρό

ΣΙΡΟΠΙ:

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

ΚΡΕΜΑ:

2   1/2 λίτρα γάλα

10 κρόκους

20 κουταλιές ζάχαρη

10 κουταλιές νισιστέ

4 βανίλιες

2 δόσεις σαντιγύ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξάνουμε το κανταίφ και το στρώνουμε σε ταψί . Σε μια κατσαρόλα καιμε το βούτυρο και περιχύνουμε σιγά σιγά όλο το κανταίφ . Ψήνουμε στον φούρνο , να ροδίσει και το αφήνουμε να κρυώσει . Πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με αμύγδαλο φιλέ αφού πρώτα φτιάξουμε το σιρόπι ρίξουμε το ζεστό στο κρύο κανταίφ ώσπου να ποτίσει.Φτιάχνουμε την κρέμα, την στρώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει . Προσθέτουμε την σαντιγύ και πασπαλίζουμε