Περπατώντας στην Αρχαία Επίδαυρο

Περπατώντας στην Αρχαία Επίδαυρο…………………………………………με τη Δάφνη Μάντζαρη

 

Βόλτα στην ΕπίδαυροΗ Αρχαία Επίδαυρος είναι ένα πανέμορφο, παραθαλάσσιο χωριό το οποίο βρέχεται από τον Σαρωνικό και φιλοξενεί 1.618 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, και πάνω από 10.000 επισκέπτες το καλοκαίρι.Το χωριό αυτό βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το πασίγνωστο Ναύπλιο και μιάμισης ώρας από την Αθήνα. Ο συνδυασμός της γαλανής θάλασσας με το πράσινο της φύσης δημιουργεί ένα μαγευτικό τοπίο γαλήνης και ηρεμίας.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα που κοσμούν τον Δήμο Επιδαύρου, είναι το Μεγάλο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, το οποίο είναι από τα καλύτερα σωζόμενα αρχαία θέατρα στον ελλαδικό χώρο, διάσημο για την εξαιρετική ακουστική του, αλλά και το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, που βρίσκεται στην περιοχή «Νησάκι» της Αρχαίας Επιδαύρου. Διατηρώντας τη πολιτιστική παράδοση του χώρου, κατά τους θερινούς μήνες, τον

Βόλτα στην Επίδαυρο2Βόλτα στην Επίδαυρο1

Ιούλιο και τον Αύγουστο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου πραγματοποιούνται στο Μεγάλο Θέατρο παραστάσεις αρχαίου δράματος, τραγωδίας και κωμωδίας, ωστόσο, ανεβαίνουν και σύγχρονα έργα. Στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ διοργανώνεται στον χώρο του Μικρού Θεάτρου o μουσικός Ιούλιος με υπέροχες και ταξιδιάρικες μουσικές παραστάσεις.

Κάθε Ιούλιο στο λιμάνι του χωριού πραγματοποιείται το πανηγύρι του Αγροτουρισμού όπου εκτίθενται αγροτικά προϊόντα της περιοχής.

Στην παραλία Γκλιάτη βρίσκονται επίσης τα αξιοθαύμαστα απομεινάρια της Βυθισμένης Πολιτείας. Σε μικρή απόσταση από την ακτή και σε βάθος 2 μέτρων, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βουτιά «μέσα στην…ιστορία». Οι αρχαιολόγοι και οι ερευνητές έχουν αναφερθεί στην πιθανή ύπαρξη εμπορικού σταθμού σε εκείνη την περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα η βυθισμένη πολιτεία και το χωριό της Αρχαίας Επιδαύρου.

Βόλτα στην Επίδαυρο3Βόλτα στην Επίδαυρο4Βόλτα στην Επίδαυρο5

Στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, που βρίσκεται στον λόφο της περιοχής «Νησάκι», πάνω από το μικρό θέατρο, σε υψόμετρο 50μέτρων, είναι τοποθετημένα απομεινάρια από την Ακρόπολη της Αρχαίας Επιδαύρου, τα οποία ανακατασκευάστηκαν γύρω στον 6ο ή 7ο αιώνα, κατά τη Βυζαντινή περίοδο. Εκτός από την αξία των μνημείων μπορείτε να εκτιμήσετε και την απέραντη ομορφιά του χωριού, καθώς βρίσκεται σε μεγάλο ύψος από την περιοχή της «Σπηλιάς» μέχρι το «Γιαλάσι» κι ακόμα πάρα πέρα…

Στην πραγματικότητα η Επίδαυρος είναι γεμάτη με αρχαίο πλούτο που έχει ανακαλυφθεί και συντηρείται από τους ειδικούς, αλλά και με υπόγειους θησαυρούς που δεν έχουν έρθει ακόμα στην επιφάνεια της γης. Η Αρχαία Επίδαυρος, λοιπόν, είναι ο κατάλληλος προορισμός για χαλάρωση και για να ξεφύγει κανείς από τη βοή της αστικής κοινωνίας.

Φορέστε ένα σορτσάκι και δίχως δεύτερη σκέψη ελάτε με την παρέα ή την οικογένεια σας για ένα αξέχαστο τριήμερο ή και περισσότερο. Να πάρετε οπωσδήποτε μαγιό… κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να τύχει(!)

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης