Προτάσεις για θέατρο από την Χαρίκλεια Κουγκουλέρη

Για τους λάτρεις του θεάτρου που θέλουν να απολαύσουν μετά από πολύ καιρό μια καλή παράσταση με ασφάλεια, τα νέα είναι ενθαρρυντικά. Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα θέατρα της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτά και έτοιμα να ψυχαγωγήσουν μεγάλους και παιδιά με τις παραστάσεις τους.

Αυτή την εβδομάδα μόνο υπάρχουν πάνω από 10 θεατρικές παραστάσεις έτοιμες να σας εκπλήξουν και να σας μαγέψουν, πέντε από τις οποίες έχουμε ετοιμάσει για να σας παρουσιάσουμε:

  1. Από τις 16/01 μέχρι και τις 23/01, η παιδική σειρά “Μάγια η μέλισσα”, επιστρέφει σε θεατρική παράσταση στο κινηματοθέατρο Κολοσσαίον για να ενθουσιάσει τα παιδιά, ακόμη και αυτά που κρύβουν μέσα τους οι μεγαλύτεροι. Ένας ύμνος στην πραγματική φιλία, στη δύναμη της συνεργασίας και στην αγάπη για το περιβάλλον. Μια διαδραστική παράσταση, που μέσα από εκπλήξεις και απρόοπτα θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της Μάγια της Μέλισσας. Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα ένα μαγευτικό show με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, ξυλοπόδαρους και εναέριους ακροβάτες επί σκηνής. Μια θεατρική παράσταση που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο.
  2. Από τις 13/01 μέχρι και τις 14/02 το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φέρνει στην σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου την θεατρική παράσταση “Η Δεύτερη έκπληξη του έρωτα”, μια παράσταση τόσο όμορφη που σε κάνει να την ερωτευτείς. Μια απαρηγόρητη Μαρκησία, που έχασε τον άντρα της έναν μήνα μόλις μετά τον γάμο τους. Η Λιζέτ, η πονηρή της υπηρέτρια. Ο εγκαταλελειμμένος απ’ την ερωμένη του Ιππότης. Ο Λουμπέν, ο αφελής υπηρέτης του. Ένας ερωτευμένος Κόμης που διεκδικεί τη Μαρκησία ενώ ο λογοτεχνικός της σύμβουλος, σταχυολογεί ψυχαγωγικά αναγνώσματα για να απαλύνουν τη μοναξιά της. Η επιμονή της Λιζέτ να φέρει κοντά την κυρία με τον Ιππότη προκειμένου να μην χάσει η ίδια τον Λουμπέν που αγαπά, θέτει σε κίνηση έναν ολόκληρο μηχανισμό από δηλώσεις, υπεκφυγές, ανατροπές, παρεξηγήσεις, αποπλανήσεις και τελικά οδηγεί στην έκπληξη του έρωτα.
  3. “Ο Μπίλλυ ο ψεύτης”, μια θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί  στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών από τις 14/01 εώς τις 23/01 είναι μια παράσταση με άφθονο χιούμορ και συγκίνηση, για εφήβους και για όλη την οικογένεια. Ένας ονειροπόλος νέος αναζητά διαφυγή από την πνιγηρή καθημερινότητά του στην επαρχιακή Αγγλία, χωρίς όμως να καταφέρει να αποφύγει τις οικογενειακές, επαγγελματικές και ρομαντικές υποχρεώσεις του.
  4. Η “Φράνκι&Τζόνι”, μια ταινία που μετατράπηκε σε θεατρική παράσταση, επιστρέφει στην σκηνή πιο δημοφιλής από ποτέ στο Θέατρο Τ, από τις 17/01 εώς και τις 18/01. Ο Τζόνι μόλις αποφυλακίστηκε και πιάνει δουλειά σε ένα καφέ δίπλα στη σερβιτόρα Φράνκι. Η Φράνκι είναι λίγο μοναχική, αλλά ο Τζόνι είναι αποφασισμένος ότι το ρομάντζο τους θα ανθίσει. Μια μοναδική ιστορία αγάπης που το κοινό θα αγαπήσει.
  5. Τέλος, στο θέατρο Τ από τις 15/01 μέχρι και τις 23/01 η παράσταση “Η μητέρα του σκύλου”, μια υπέροχη παράσταση με απίθανους ηθοποιούς, που θα σε εκπλήσσει και μαγέψει. Η αλλόκοτη Ραραού και οι αντιήρωες του Μάτεσι μας αφηγούνται την ιστορία μιας αλλοπρόσαλλης Ελλάδας, αγγίζοντας θέματα-ταμπού και μιλώντας με χιούμορ και ειλικρίνεια για πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα του χθες και του σήμερα. Παρακολουθώντας την γκροτέσκα καθημερινότητα τους, θαυμάζουμε τη δύναμη των γυναικών, που δεν σταματούν να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, τη δύναμη του θεάτρου, που συνεχίζει να δημιουργεί ακόμα και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, αλλά και τη δύναμη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, που είναι η σωτηρία των αδύναμων αυτού του κόσμου.

 Συμβουλή: Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσετε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή rapid test που είναι αναγκαία για την είσοδο στα θέατρα και την μάσκα μας, την οποία και θα πρέπει να φοράμε εντός και εκτός θεατρικών σκηνών ώστε να μην χρειαστεί να “πληρώσουμε” ακριβά την έξοδό μας!

                                                                                                                                                                                                                            Χαρίκλεια Κουγκουλέρη Γ3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης