Τα νέα του σχολείου από τη Σαββίνα Συμεωνίδου – Μαρία Πασαλίδου

  • Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές του σχολείου μας και οι οικογένειές τους έδειξαν την αλληλεγγύη τους σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Προσέφεραν «από καρδιάς» τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε  οικογένειες από όλη την Ελλάδα συνεργαζόμενοι με τον  Σύλλογο: «Προσφέρουμε από καρδιάς»  της  ομάδας εθελοντών πολιτών του Ελευθερίου-Κορδελιού. Η συγκέντρωσή τους έγινε με τη φροντίδα του καθηγητή κ. Λεωνίδη Θεόδωρου και του 15μελούς του σχολείου.

 

  •  Άνοιξε η βιβλιοθήκη του σχολείου για τους μαθητές, οι οποίοι θα μπορούν τις ώρες των διαλειμμάτων να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια, να διαβάζουν βιβλία, να ακούν μουσική. Υπεύθυνη στο χώρο είναι η κ. Τσιάρα Στυλιανή.

Ώρες λειτουργίας βιβλιοθήκης:

Δευτέρα :1η και 3η               

Τρίτη :    3η

Τέταρτη:3η

Πέμπτη: 2η,3η,4η

(Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο)

  • Ξεκίνησε η  Ενισχυτική Διδασκαλία στα μαθήματα :
  1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
  2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία,
  3. Μαθηματικά,
  4. Φυσική,
  5. Χημεία,
  6. Αγγλικά                                                                                  Τα μαθήματα είναι δωρεάν και μπορούν να  συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης  ή μαθητές που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δια ζώσης και μετά το τέλος των μαθημάτων.

 

  •  Το σχολείο μας με πρωτοβουλία του Διευθυντή κ. Θεοχαρόπουλου Αντώνη και τη συνεργασία των φιλολόγων, συμμετέχει σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Ήδη φοιτητές / τριες του Α.Π.Θ. έχουν παρακολουθήσει μαθήματα φιλολόγων του σχολείου μας και έχουν κάνει την πρώτη τους διδασκαλία σε μαθητές μας.

 

  • Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σαράφη Μαρία οι μαθητές του Α4  ασκήθηκαν στη .δημιουργική γραφή και δημιούργησαν φανταστικές ιστορίες! Ο τίτλος της εργασίας: ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ, ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗ…ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!                                                                                                    Για να απολαύσετε τις δημιουργίες τους, μπορείτε να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:                                                                         Ταξιδεύοντας στο χωροχρόνο: Τα φανταστικά ταξίδια του Α4

 

  • Στο σχολείο προστέθηκαν και άλλοι  κάδοι ανακύκλωσης για χαρτί, πλαστικό, μικρές ηλεκτρικές συσκευές  και μπαταρίες. Επίσης τοποθετήθηκαν λάμπες led για εξοικονόμηση ρεύματος και έγινε καθαριότητα στον περιφραγμένο χώρο της αυλής.

 

  • Οι μαθητές τμημάτων της Α΄τάξης  παρακολούθησαν ενημέρωση για την ενδοσχολική βία από ψυχολόγο από το Χαμόγελο του Παιδιού. Μέσα από ενδιαφέροντα βίντεο και συζήτηση έγινε η προσέγγιση του θέματος της ενδοσχολικής βίας και ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις από τους μαθητές.

 

  •  Πολλά προγράμματα πολιτιστικά (φιλαναγνωσία, τοπική ιστορία) και  περιβαλλοντικά θα υλοποιηθούν και φέτος στο σχολείο μας. Μαθητές από διάφορα τμήματα συμμετέχουν σε αυτά με σκοπό να αποκομίσουν γνώσεις μέσα από την ομαδική και βιωματική μάθηση.

 

  • Μετά από όλα αυτά θέλουμε  Σύλλογο  Γονέων   που θα προσπαθεί μαζί με μας να κάνει το καλύτερο για το σχολείο μας!images

 

Σαββίνα Συμεωνίδου  Γ5

Μαρία Πασαλίδου      Γ5

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης