ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ … ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ !

 

DSC_1645

Το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου, ο Σύλλογος Καθηγητών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου διοργάνωσαν την τελετή αποφοίτησης της Γ’ Τάξης.

Η βραδιά άρχισε με την επίδειξη ασκήσεων ακροβατικής γυμναστικής,  από ομάδα μαθητριών του σχολείου μας, εικόνες γεμάτες  νιάτα, φρεσκάδα και δημιουργική δραστηριότητα.

Στη συνέχεια, ο διεθνούς φήμης Πέρσης βιρτουόζος  σολίστας, Omid Tahmasembour  πλημμύρισε  με το σαντούρι  του το χώρο του σχολείου με μελωδίες της περσικής  σε συνδυασμό με την ελληνική και ευρωπαϊκή μουσική. Μία μουσική παράσταση σε καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση του μουσικοσυνθέτη-πολιτισμιολόγου Νίκου Ψαλτόπουλου.

Τέλος, φτάνοντας στο αποκορύφωμα της ξεχωριστής βραδιάς, παρουσιάστηκε βίντεο με φωτογραφίες των τελειοφοίτων από την πορεία τους στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Εικόνες από εκδρομές, γιορτές, επισκέψεις, εκδηλώσεις, δραστηριότητες, καθημερινές σχολικές στιγμές, πέρασαν μπροστά από τα μάτια  των μαθητών, των καθηγητών και των γονιών. Τρία  χρόνια ζωής και δημιουργίας  ξεδιπλώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά και  προκάλεσαν δάκρυα συγκίνησης, φωνές  χαράς  και  πλατιά φωτεινά χαμόγελα. Το βίντεο – αφιέρωμα ήταν δημιουργία της καθηγήτριας πληροφορικής κ. Μπίσκα Πασχαλίας, η οποία, για να αγγίξει τα πιο λεπτά συναισθήματα των τιμώμενων μαθητών /τριών, έψαξε πολύ στα φωτογραφικά αρχεία του σχολείου και  διάλεξε τις καλύτερες , μοναδικές στιγμές. Επιμελήθηκε επίσης το φωτογραφικό αναμνηστικό άλμπουμ που προσφέρθηκε στους τελειόφοιτους, για να κρατήσουν τη  γυμνασιακή  ζωή ζωντανή στη μνήμη τους.

Την  πραγματική έκπληξη όμως την επιφύλασσαν τα ίδια τα παιδιά. Με πολύ αγάπη και χιούμορ έκαναν το δικό τους  βίντεο-αφιέρωμα στους καθηγητές τους, με σχόλια ευρηματικά, υπαινικτικά και εύστοχα. Κατάφεραν να τους  πουν, με δύο λόγια ή με  μια φωτογραφία, κάτι που, ίσως, δεν μπόρεσαν να εκφράσουν  μέσα στα τρία χρόνια συμβίωσης.

Ειδική μνεία  πρέπει να γίνει για τη συμμετοχή στη βραδιά του DJ AΚΗ, ο οποίος «έντυσε» μουσικά την  αρχή της εκδήλωσης και πρόσφερε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, παράλληλα με τον απολαυστικό μπουφέ που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Kυριακή Γεωργιάδου, Φιλόλογος Γαλλικών

 

DSC_1576

DSC_1575

DSC_1681

DSC_1645

DSC_1691

DSC_1688

DSC_2152

Top