Μαθαίνουμε για το κάπνισμα…

αρχείο λήψης

 

Στις 12 Φεβρουαρίου η ομάδα της Διαμεσολάβησης επισκέφθηκε το κέντρο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος της Διαμεσολάβησης, η κυρία Παπαδοπούλου, είχε οργανώσει μια επίσκεψη για την ενημέρωση μας σχετικά με το κάπνισμα, ένα θέμα με το οποίο είχαμε ασχοληθεί αρκετές ώρες μέσα στην τάξη. Έτσι, όταν φτάσαμε εκεί, η υπεύθυνη για την ενημέρωση μας, μας οδήγησε σε έναν χώρο όπου παραμείναμε για περίπου μιάμιση ώρα. Εκεί μας πληροφόρησε για το πρόγραμμα HEART ΙΙ (Hellenic Action for Research against Tobacco), για την έκταση των θανάτων που έχουν προκληθεί αποκλειστικά από το κάπνισμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Ακόμα μάθαμε από τί αποτελείται κάθε τσιγάρο, καθώς και για την δύναμη του εθισμού στο κάπνισμα και τις συνέπειες του καπνίσματος στο ανθρώπινο σώμα. Επίσης, ενημερωθήκαμε για το παθητικό κάπνισμα, την χρήση τσιγάρου από άτομα κάθε ηλικίας όπως και για την μόλυνση ενός χώρου από το τσιγάρο.

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι ήτανε μια ενδιαφέρουσα εμπειρία αφού απαντήθηκαν κάποιες από  τις απορίες μας σχετικά με το κάπνισμα. Όλοι μαζί μπορούμε να ελαττώσουμε το ποσοστό των ανθρώπων που καπνίζει και έτσι να σώσουμε πολλούς ανθρώπους από τον θάνατο. Έχουμε την δύναμη, ειδικά εμείς οι νέοι. Τι λέτε;

19903165_shutterstock_64868257.limghandler

 

Μαρία Νυμφοπούλου

          

 

Top