Τα Χριστούγεννα εκπέμπουν “SOS”

Κάθε Χριστούγεννα στην αγορά διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία παιχνίδια, στολίδια, δώρα, δέντρα, φωτάκια και άλλα είδη που οι άνθρωποι λατρεύουν να χαζεύουν στις βιτρίνες των καταστημάτων κατά την εορταστική περίοδο. Κάπως έτσι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων χάνεται μέσα σε αυτή την καταναλωτική μανία που κυριεύει τους ανθρώπους. Η αληθινή όμως έννοια των Χριστουγέννων είναι πράγματι οι αγορές, τα δώρα, το ρεβεγιόν και οι στολισμοί;

          Ένα από τα πιο ισχυρά μηνύματα των Χριστουγέννων αποτελεί εκείνο της ανιδιοτελούς προσφοράς. Η ανυστερόβουλη αγάπη, η στοργική φροντίδα και η γενναιόδωρη παροχή υλικών και συναισθηματικών αγαθών στο συνάνθρωπο είναι  ένα δίδαγμα το οποίο συχνά, λόγω της καθημερινότητάς μας, δεν είναι εύκολο να υιοθετηθεί. Παρόλα  αυτά, μέσω της προσφοράς μπορούμε να βελτιωθούμε και εμείς οι ίδιοι. Κάτι παρόμοιο αντιπροσωπεύει και η φιλανθρωπία μέσω της συνεισφοράς και της βοήθειάς μας προς άπορους συνανθρώπους μας. Μία, έστω και μικρή, οικονομική, υλική ή συναισθηματική βοήθεια αρκεί για να απαλυνθεί ο πόνος τους.

        Unknown-1  Συνήθως τα δώρα συνδυάζονται με την ανταμοιβή μιας καλής πράξης που θα μπορούσε να είναι είτε ένας καλός βαθμός στο σχολείο, είτε ένα τακτοποιημένο δωμάτιο, είτε μια βοήθεια που προσφέρθηκε. Τα Χριστούγεννα είναι μία ευκαιρία να γίνει κατανοητό ότι η αγορά δώρων δεν είναι ένα αντάλλαγμα, αλλά μια πράξη αγάπης που προσφέρεται από καρδιάς και συμβολίζει την έγνοια του ενός προς τον άλλον.

          Ακόμα, τα Χριστούγεννα συνδέονται και με την ύπαρξη του Αγίου Βασίλη, Ο οποίος επισκέπτεται κάθε χρόνο την ίδια νύχτα όλα τα σπίτια των παιδιών και γνωρίζει ποιο ήτανε καλό και ποιο πιο κακό. Έτσι, κατανοούμε πως πίσω από την μορφή του άγιου Βασίλη κρύβεται ένας φιλάνθρωπο πρόσωπο που προσφέρει δώρα στα παιδιά για όλους τους παραπάνω λόγους.

          Την περίοδο των εορτών, η οικογένεια συνηθίζει να συγκεντρώνεται όλη μαζί για να γιορτάσει τη γέννηση του Χριστού. Μικροί και μεγάλοι παραμερίζουν, για λίγες ημέρες, τις υποχρεώσεις τους και φροντίζουν να ζήσουν στιγμές θαλπωρής με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Συχνά, οι αντιξοότητες της ζωής, δεν μας αφήνουν να χαρούμε τις στιγμές και αυτό μεταφέρεται και στην ψυχολογία των παιδιών.

          Την παραμονή των Χριστουγέννων, τα παλαιότερα χρόνια, στους δρόμους ξεχύνονταν αμέτρητα παιδιά, που επισκέπτονταν σπίτια, για να ενημερώσουν τραγουδώντας το γεγονός της γέννησης του Χριστού. Το χαρμόσυνο αυτό γεγονός φέρνει την ελπίδα ενός καλύτερου μέλλοντος, γεμίζοντας τις ψυχές των ανθρώπων με χαρά, ενέργεια και προσμονή.996461b8b493038a282503ba633ac040_L

          Ας διδάξουμε, λοιπόν, το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και ας θυμόμαστε ότι κανένα δώρο δεν ικανοποιεί περισσότερο κάποιον από την αγάπη και τη ζεστή αγκαλιά των αγαπημένων του!

ΞΕΝΙΑ ΚΑΡΑΒΙΤΗ (Α2)

5 Σχόλια

  1. Πραγματικά αυτό το άρθρο θέλει να μας περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα! Φυσικά, εμείς νοιαζόμαστε για τον στολισμό του σπιτιού μας και πολλές φορές ξεχνάμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων! Αυτό το άρθρο μας παρακινεί να αφήσουμε πίσω μας τον «υπέρλαμπρο» στολισμό και να νοιώσουμε το νόημα των Χριστουγέννων μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Υποβολή απάντησης