BΟΥΤΙΑ ΑΓΙΩΝ ΒΑΣΙΛΗΔΩΝ ΣΤΟ…ΕΝΥΔΡΕΙΟ!!

Δύο Άγιοι Βασίληδες με καταδυτικό εξοπλισμό βούτηξαν στο ενυδρείο “Tropicarioum” της Βουδαπέστης την Πέμπτη 2.12.2021, ανάμεσα σε πολλά εξωτικά και σπάνια ψάρια καθώς και σε πολλά είδη καρχαριών.

Σκοπός τους ήταν να στολίσουν ένα…υποθαλάσσιο δέντρο, κάτι που έγινε μπροστά σε πολλά παιδιά,  στο πρόσωπό των οποίων, είχε “καρφιτσωθεί” ένα πλατύ χαμόγελο!Scuba Santas 4 Οι δύο άγιοι Βασίληδες φορούσαν κόκκινες στολές και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, για να κάνουν όσο μπορούν πιο ρεαλιστική αυτή την ετήσια εορταστική εκδήλωση! Οι θεατές ήταν “οπλισμένοι” με φωτογραφικές μηχανές αλλά ακόμα και με τα κινητά τους, για να φωτογραφήσουν αυτό το γεγονός. Οι δύο δύτες εύλογα χαρακτηρίστηκαν ως “Scuba… Santas”.

Επίσης, ο Deres, ένας από του δύτες, σημειώνει: «Η παράδοση ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, αν και συνήθως τα ψάρια χτυπούν δυνατά το δέντρο και εμείς χρειάζεται να το συντηρούμε διαρκώς». Με βάση τα λόγια του Deres οι δύτες ανέφεραν πως το δέντρο χρειάζεται μία καθημερινή συντήρηση γιατί τα ψάρια κόβουν τα καλώδια την νύχτα ή ρίχνουν τα στολίδια από το δέντρο χαλώντας την εμφάνισή του.

Το στολισμένο δέντρο θα παραμείνει στο ενυδρείο μέχρι το τέλος της εορταστικής περιόδου, πάντα φωτισμένο και στολισμένο για να υποδέχεται δεκάδες τουρίστες! Μεγάλο θαυμασμό προκάλεσε για άλλη μία φορά αυτή η εκδήλωση! Πολλά άτομα ενθουσιάστηκαν και εμπνεύστηκαν καθώς έχουν αρχίσει να στολίζουν και τα δικά τους ενυδρεία! Εκείνοι, δεν τοποθετούν απλώς ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο για να κάνει “παρέα” με το ψαράκι τους αλλά το στολίζουν και με πολλά λαμπάκια! Μερικές φορές… ενθουσιάζονται λίγο παραπάνω και βάζουν ακόμα και μία κατασκευή που μοιάζει με τζάκι!

Μαρία Γιακουμή

6 Σχόλια

Υποβολή απάντησης