Χριστουγεννιάτικα λουλούδια …

αλεξανδρινό

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να μπείτε στο πνεύμα των ημερών, απ” ότι τα χριστουγεννιάτικα λουλούδια και φυτά;

Τα αλεξανδρινά (τα λουλούδια των Χριστουγέννων) είναι συνήθως τα πρώτα λουλούδια που έρχονται στο μυαλό μας….

Το Αλεξανδρινό (Euphorbia pulcherrima) ή Ποϊνσέττια είναι φυτό εσωτερικού χώρου το οποίο κάνει κυρίως την εμφάνιση του την περίοδο των Χριστουγέννων. Κατάγεται από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική και από εκεί, διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο.

Το Αλεξανδρινό είναι γνωστό για το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα των «ανθέων» του (μπορεί ακόμη να είναι και ροζ, άσπρο ή κρεμ). Η πραγματικότητα όμως είναι πως δεν πρόκειται για άνθη, αλλά για βράκτια φύλλα που αναπτύσσονται γύρω από την ταξιανθία. Εύκολα κάποιος μπορεί να τα μπερδέψει με τα πέταλα του άνθους, λόγω του τρόπου που είναι διατεταγμένα στο φυτό.

Οι επιλογές όμως είναι ατέλειωτες, όταν πρόκειται να επιλέξουμε λουλούδια στη διάρκεια των γιορτών. Οποιοδήποτε είδος λουλουδιού είναι διαθέσιμο στη διάρκεια του χρόνου, αλλά ορισμένα από αυτά έχουν διαφορετικές χρήσεις, ανάλογα με την εποχή που αγοράζονται.

Σχολιάστε

Top