Προβολή ταινίας «ΔΗΛΟΣ 2015″

unnamed (1)
Μια ταινία για την Δήλο, για το νησί που στην αρχή έπλεε ακυβέρνητο στο Αιγαίο, ώσπου το ακινητοποίησε ο θεός της θάλασσας για να γεννηθεί σε αυτό το φως, ο Απόλλων, που για χάρη του ιδρύθηκαν στην Ελλάδα τα πιο μεγάλα ιερά, με λαμπρότερο καταμεσής στο Αιγαίο την Δήλο, την μικρή νησίδα, που παραδομένη στο σύμπαν και με σύμμαχο το φως υπήρξε για αιώνες το κέντρο του κόσμου όπου συνέρρεαν χιλιάδες άνθρωποι από όλη την υφήλιο για να προσκυνήσουν τον Απόλλωνα και τη δίδυμη αδελφή του Άρτεμη, να γιορτάσουν, να ανταλλάξουν εμπορεύματα και ιδέες και να συμβιώσουν.
Μια συντελεσμένη ουτοπία κοσμοπολιτισμού. Η ταινία δεν προσεγγίζει την Δήλο επιστημονικά και δεν φιλοδοξεί να αναδείξει την ιστορική και αρχαιολογική σημασία της.
Είναι όμως μια ταινία για το φως της, το μοναδικά μυστηριακό και εξαγνιστικό, για το αιώνιο ταξίδι των ανθρώπων και των ιδεών χθες και σήμερα. Κι ακόμη είναι μια ταινία για
το προσωπικό ταξίδι του καθενός μας έως στο κέντρο της ύπαρξής του, ταινία για τα πανανθρώπινα σύμβολα, την πανανθρώπινη αλήθεια της ζωής, του έρωτα και του θανάτου.
Τέλος είναι ακόμη μια ταινία για τις αισθήσεις, που μαθαίνουν πρώτες κι ακολουθεί ο νους στην προσπάθειά του να μετατρέψει το αφανές σε προφανές, ν’ αλλάξει το ψέμα και να το
αντικαταστήσει με την αλήθεια, να μεταμορφώσει το σκοτάδι σε φως, το άδηλο νησί σε Δήλο.
Σκηνοθεσία: Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας.
Πρωταγωνιστεί: Γιώργος Χωραφάς​.
Σενάριο: Αλέκα Δήμου-Δημήτρης Καράβολας.
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης.
Διευθυντής Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Αβανιτάκης.
Εκτέλεση Παραγωγής: Θάλεια Καλαφατά.
Ήχος: Θοδωρής Μέλης.
Παραγωγή: Qkas Productions.
25′, Εnglish version.

Σχολιάστε

Top