Αριάνα Γκράντε

Ariana_GrandeΗ Αριάνα Γκράντε (Ariana Grande-Butera) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου 1993 στην Μπόκα Ράντον της Φλόριντα, από την Τζοάν Γκράντε και τον Έντουαρτ Μπατέρα. Το όνομα της είναι εμπνευσμένο από την Πριγκίπισσα Οριάνα από το Felix The Cat. Πίστευε πως είναι ιταλικής καταγωγής, όμως, όπως αποκάλυψε η ίδια στο Twitter της το 2014, ανακάλυψε πως έχει και ελληνικές ρίζες από τους παππούδες της. Έχει έναν μεγαλύτερο κατά 10 χρόνια, ετεροθαλή αδερφό, από τη πλευρά της μητέρας της, τον Φράνκι Γκράντε, ο οποίος είναι χορευτής. Όπως έχει δηλώσει αγαπάει πολύ τη γιαγιά της, Μαρτζορί Γκράντε, καθώς επίσης και τον πάππου της, Φρανκ Γκράντε, που έφυγε από τη ζωή το 2013.

Ως παιδί τραγούδησε με το Children’s Theater του Fort Launderdale, παίζοντας έτσι τον πρώτο της ρόλο ως Annie, και σε άλλα μιούζικαλ όπως Ο Μάγος του Οζ και Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Στα 8 της τραγούδησε τον «The Star-Spangled Banner«, κάνοντας το τηλεοπτικό της ντεμπούτο. Φοίτησε στο Pine Crest School και στο North Broward Preparatory School.

ariana-grandeΈκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός, το 2008 στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο Μιούζικαλ 13. Τηλεοπτικά, έγινε γνωστή από την νεανική σειρά Victorious (η οποία προβλήθηκε στο κανάλι Nickelodeon) και έγινε γνωστή παγκοσμίως, υποδυόμενη την Κατ Βαλεντάιν, έναν ρόλο που επανέλαβε στην σειρά Sam & Cat με την Jennette McCurdy.

Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε με το soundtrack του Victorious (2010), μαζί με το υπόλοιπο cast της σειράς.  Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της  album, Yours Truly. Το δεύτερο της album, My Everything (2014), ανέβηκε  στο Νο.1 του Billboard 200 των Η.Π.Α. καθώς και σε πολλές άλλες χώρες. Με τα singles «Problem», «Break Free», «Bang Bang και «Love Me Harder» πέρασε 34 συνεχόμενες εβδομάδες στο Top 10 του Billboard Hot 100 των Η.Π.Α. και είχε τα περισσότερα Top 10 singles από κάθε άλλον καλλιτέχνη το 2014.  Το 2016 κυκλοφόρησε το τρίτο της album, Dangerous Woman, που έφτασε στο Νο.2 του Billboard 200 των Η.Π.Α.

Σοφία Καρατζίδου

Σχολιάστε

Top