Τσουρέκια για το Πάσχα
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τη βανίλια και το σπορέλαιο.
Σε μια λεκάνη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά ζεστό νερό (όχι καυτό) και αφού λιώσει, προσθέτουμε το μίγμα της κατσαρόλας.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν (σκεπασμένα) για τουλάχιστον 2 ώρες
Τα πλάθουμε και αλείφουμε με ασπράδι (όχι κρόκο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή: http://www.dolmadaki.gr/2015/03/blog-post_31.html
Επιμέλεια: Γιώργος Μιχαήλ Νταούλας
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.