Συμβουλές για να βγάλετε την καλύτερη Selfie φωτογραφία

selfieΑδιαμφισβήτητα, οι selfies, οι φωτογραφίες δηλαδή που βγάζουμε μόνοι μας από το κινητό μας τηλέφωνο, είναι η νέα μόδα που έχει επηρεάσει μικρούς και μεγάλους.  Ας  το παραδεχτούμε όμως, σε όλους έχει συμβεί να τραβήξουμε και να ποστάρουμε μια φωτογραφία, που είναι τόσο χάλια, ώστε να μην ξέρουμε πού να κρυφτούμε! Όπως όλες  οι μόδες λοιπόν, έχει κι αυτή τα μυστικά της. Ακολουθήστε τις συμβουλές που σας δίνουμε για τέλειες selfies, και να είστε σίγουροι  ότι θα πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τοποθετείστε την κάμερα στη σωστή θέση. Κρατήστε το τηλέφωνό σας λίγο πάνω από το ύψος του κεφαλιού σας, σε αρκετή απόσταση από εσάς (όσο φτάνει το χέρι σας) και σε γωνία 45 μοιρών. Έτσι θα φαίνεστε πιο αδύνατη και πιο κομψή.

Σταθείτε στο φως. Θέλετε πραγματικά να λάμπετε στη φωτογραφία σας. Βγείτε έξω και αναζητήστε το φως. Φροντίστε όμως να είναι απαλό. Οι ιδανικές ώρες είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Βρείτε τις γωνίες σας. Η ομορφιά θέλει κόπο και προσπάθεια. Πειραματιστείτε πρώτα στον καθρέφτη, βρίσκοντας τις γωνίες που σας κολακεύουν περισσότερο. Οι πιο πολλοί άνθρωποι δείχνουν πιο ελκυστικοί όταν γέρνουν ελαφρώς το κεφάλι και όχι σε αυστηρό προφίλ. Το να γυρίσετε κατά 3/4 στον φακό είναι το ιδανικό. Αν πάλι πρόκειται να στείλετε τη φωτογραφία σε ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, καλύτερα να κοιτάξετε απευθείας στον φακό.

Χαμογελάστε με όλο σας το πρόσωπο. Αποφύγετε το ψεύτικο χαμόγελο, ή το χαμόγελο με κλειστό το στόμα. Το καλύτερο χαμόγελο είναι όταν χαμογελάμε με όλο μας το πρόσωπο. Όταν μεταφέρουμε την ενέργεια στα μάτια μας, τότε νιώθουμε και φαινόμαστε αληθινά όμορφες.

selfie-monalisaducklipsΞεχάστε τα φουσκωμένα χείλη. Είναι δήθεν, πασέ και, όσο κι αν πιστεύετε το αντίθετο, δεν σας κολακεύουν. Τα “duck” χείλη πέθαναν μαζί με τα lifestyle περιοδικά.  Πλέον η ομορφιά κρύβεται στην απλότητα.

Κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά. Αν έχετε την τάση να βγαίνετε με μισόκλειστα μάτια σαν να έχετε μόλις ξυπνήσει, κάντε το εξής: κλείστε τα μάτια και ανοίξτε τα αργά, λίγο πριν το κλικ του φωτογράφου.

Τονίστε τα μάτια σας. Το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες και οι δύο στρώσεις μάσκαρα είναι απαραίτητες! Το επίκεντρο της προσοχής σε μια κοντινή photo είναι πάντα τα μάτια μας. Και όσο πιο έντονα μάτια έχουμε τόσο περισσότερη ένταση μεταφέρεται στην φωτογραφία.

Αποφύγετε το … διπλοσάγονο. Κάποιες φορές βγαίνετε με διπλοσάγονο; Μην ανησυχείτε! Έχει συμβεί και στις πιο αδύνατες. Για να μην το πάθετε ποτέ ξανά κάντε το εξής κόλπο: σηκώστε προς τα πάνω ελαφρώς το λαιμό σας και βγάλτε ελαφρώς το μέτωπό σας μπροστά. Έπειτα, χαμηλώστε λίγο το πηγούνι και είστε έτοιμοι για τη λήψη. Μπορεί να είναι λίγο άβολο αλλά πιάνει!

Προσοχή στο μακιγιάζ. Απόφυγε τα πολύ ανοιχτόχρωμα make up! Ειδικά αν η φωτογραφία τραβιέται με φλας δείχνετε τόσο χλωμή σαν να είστε άρρωστοι! Βεβαιωθείτε ότι το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας δεν κάνει διχρωμία με το λαιμό, κάτι που έχουμε δει όχι μόνο σε φωτογραφίες αλλά και σε  live εμφανίσεις. Το μυστικό είναι να απλώνετε την πούδρα ή το make up μέχρι χαμηλά στο λαιμό.

Παρατήρηση και εξάσκηση. Παρατηρήστε προσεκτικά τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Βρείτε γιατί σας αρέσουν οι συγκεκριμένες; Είναι ο τρόπος που δείχνει το πρόσωπό σας από μια συγκεκριμένη γωνία, ή το χαμόγελο που έχετε σε αυτή την φωτογραφία; Αφού εντοπίσετε τις πόζες που σας αρέσουν, κάντε εξάσκηση σε αυτές μπροστά στον καθρέφτη, αλλά φροντίστε να μην είναι οι ίδιες κάθε φορά, γιατί θα είναι κάπως βαρετό να έχετε την ίδια πόζα σε κάθε φωτογραφία σας.

Βγάλτε το κάλυμμα του κινητού σας. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η ποιότητα της φωτογραφίας σας θα ανέβει μόλις βγάλετε το προστατευτικό του κινητού σας. Κι αυτό γιατί αν και το κάλυμμά σας διαθέτει μια τρύπα εκεί που βρίσκεται το φακός, ο φακός εστιάζει στην περιφέρεια με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες με κάλυμμα να βγαίνουν λιγότερο καθαρές.

Πιέστε αργά το κουμπί. Συγκεντρωθείτε στην στάση και μην βιάζεστε να πατήσετε το κουμπί. Όταν τελικά το πατήσετε, μην το πατάτε παρατεταμένα, καθώς το συνεχές πάτημα μπορεί να θολώσει τη φωτογραφία και να κάνει autofocus σε κάτι άλλο στην λήψη.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και εξασκηθείτε. Πουθενά δεν θα βρείτε πιο υπομονετικό μοντέλο από τον ίδιο σας τον εαυτό. Επομένως, αδράξτε την ευκαιρία και κάντε όλα τα αναγκαία πειράματα που θα σας οδηγήσουν στην τέλεια φωτογραφία. Και μια ξεχνάτε ότι αυτή η φωτογραφία θα είναι από τα χεράκια σας!

Ελένη Τσιρώνη, Λάουρα Τσιρώνη

Σχολιάστε

Top