Κέρδισε τη μάχη που έδινε για το Equal Pay η γυναικεία ομάδα των Η.Π.Α.

των Αλέξανδρου Παναγόπουλου, Γιάννη Μπασουκέα, Μιχάλη Παντελάκη

Όπως γνωρίζουμε υπάρχουν διαφορές στον μισθό  του ανδρικού και γυναικείου ποδοσφαίρου.

Τον Μάρτιο του 2019 για πρώτη φορά η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ κατέθεσε μήνυση ενάντια στην ομοσπονδία των ΗΠΑ, για να υπάρχει ισότητα στην πληρωμή τους και στων ανδρών . Η συμφωνία, η οποία υπογράφτηκε στις 22/2/2022, προβλέπει ότι οι παίκτριες θα λάβουν εφάπαξ ύψους 22 εκατομμύρια και την δέσμευση οι δυο Εθνικές ομάδες θα λαμβάνουν ίσο πλέον ποσοστό αμοιβής.
Αυτό ήταν μία πολύ καλή αρχή στην επίλυση ενός προβλήματος που απασχολεί το γυναικείο φύλο για χρόνια. Καλό θα ήταν να σημειωθεί πως η γυναικεία ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει κερδίσει τέσσερα παγκόσμια κύπελλα σε αντίθεση με την ανδρική ομάδα, που δεν έχει καταφέρει πολλά και έχει να εμφανιστεί σε τελικό της διοργάνωσης από το 1930. Παρόλα αυτά πριν την συμφωνία της 22 Φεβρουαρίου οι άντρες διεθνείς έπαιρναν πολύ μεγαλύτερους μισθούς από τις γυναίκες.

Η κίνηση αυτή μπορεί να δείξει τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για τις γυναίκες που ασχολούνται με τον αθλητισμό και παίρνουν από λίγη έως καθόλου αναγνώριση από τον κόσμο.

Σε μία κοινή τους ανακοίνωση στο T, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Η.Π.Α. και η  USWNT ανέφεραν τα εξής: Είμαστε χαρούμενοι να ανακοινώσουμε πως με την συμφωνία μας έχουμε επιλύσει την διαφωνία μας για την ίση αμοιβή μεταξύ των 2 φύλων και είμαστε σε κοινή δέσμευση για την προώθηση την ισότητα στο ποδόσφαιρο.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης