Μαθητική Πένα 3ο τεύχος- ΓΕΛ Τυρνάβου

0

Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες

 Αγγελακόπουλος Αλέξανδρος, Β1            (συνέχεια) Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Kατά τον 17 o  αιώνα γινόταν κάποια γιορτή η οποία έφερε το όνομα «Ολυμπιακοί αγώνες» στην Αγγλία. Παρόμοιες εκδηλώσεις ακολούθησαν στους επόμενους αιώνες ….

βια

Σχολική Βία και Παραβατικότητα

    Βογιατζής Ανδρέας, Β1 To σχολείο του 21 ου αιώνα δεν πρέπει να θεωρείται μόνο ως ένας εκπαιδευτικός χώρος που προάγει απλώς τη (στείρα) γνώση και την εκμάθηση απλών κοινωνικών, διαπροσωπικών και ανθρωπιστικών δεξιοτήτων.  ….

1

Οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα

  Αγγελακόπουλος Αλέξανδρος, Β1 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Η καταγωγή των αγώνων είναι η Αρχαία Ελλάδα, και έχουν αναβιώσει από τον Γάλλο βαρώνο Πιέρ ντε Κουμπερτέν ….

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Εθελοντισμός: μια πράξη αγάπης, μια στάση ζωής

Ζιώγα Εύη ,  Α2 «Πρόσφερε», «αγάπα», «μην περιμένεις ανταλλάγματα», πέρασε από το «εγώ» στο «εμείς».  Αυτά μας διδάσκουν από μικρά παιδιά η οικογένειά μας, η παιδεία μας, η θρησκεία μας, η πατρίδα μας. Και τι «ακούμε»; ….

menoumeSynd

«Μένουμε σπίτι… Συνδε-Δεμένοι»

Σε αυτήν την ιδιαίτερη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ δίνει προτάσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια της παραµονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών µέτρων ….

δημ

Η Δημοκρατία στην εποχή της τεχνολογίας

   Κουγιαγκάς Γιώργος, Β3   Δημοκρατία είναι η κυβέρνηση του λαού, από τον λαό, για τον λαό. Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος   Η έννοια της δημοκρατίας είναι η βάση κάθε σύγχρονου πολιτειακού συστήματος στις περισσότερες χώρες ….

Privacy1

Δικαίωμα ιδιωτικού βίου- Προστασία προσωπικών δεδομένων

Καλέση Αλεξάνδρα, Β2    Στις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες, το ισχύον νομικό σύστημα προσφέρει στα μέλη τους μία σειρά απαραβίαστων, θεμελιωδών δικαιωμάτων. Το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελεί ένα από ….

υγ6

Covid-19: Μύθοι και αλήθειες

 Βογιατζής Ανδρέας, Β1 Με την ίδια ιλιγγιώδη ταχύτητα που ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται στον πλανήτη μολύνοντας ανθρώπους, διασπείρονται ειδήσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ασταμάτητη ροή πληροφοριών καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να διαχωρίσει κανείς ….

Σχόλιο 2020-03-08 225527

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Καλέση Αλεξάνδρα, Β2  Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα των γυναικών. Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, αυτή έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και έχει «περάσει» στην ιδεολογία πολλών ανθρώπων. Η ημέρα αυτή για πολλούς σημαίνει ….