Ας γεμίσουμε τις μπαταρίες μας…

αθκ4

Παπαχρήστου Κατερίνα, Α4

  Ας σκεφτούμε για λίγο το πρόγραμμα των παιδιών. Οι περισσότεροι μαθητές ξυπνούν 7 με 7.30 το πρωί με αποτέλεσμα στην χειρότερη περίπτωση να φεύγουν νηστικοί, καθώς ετοιμάζονται βιαστικά για το σχολείο. Εκεί θα περάσουν την μισή μέρα τους, μέχρι να γυρίσουν σπίτι και έπειτα να συνεχίσουν τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους. Για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας δύσκολης ημέρας, θα πρέπει να τρώνε επαρκώς στο διάλειμμα. Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό να μην παραλείπουν το κολατσιό ή το γεύμα τους, όσο είναι στο σχολείο;

  Ακούγεται αυτονόητο, αν πούμε ότι το φαγητό λειτουργεί σαν καύσιμο για το σώμα μας, αφού ο οργανισμός μετατρέπει τις τροφές που καταναλώνουμε σε ενέργεια. Η γλυκόζη, για παράδειγμα, που περιέχεται στους υδατάνθρακες, είναι μια από τις πιο σημαντικές πηγές ενέργειας του ανθρώπινου σώματος που μας δίνει δύναμη σωματικά και πνευματικά. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά τα οποία, εκτός του ότι βρίσκονται στην ανάπτυξη, πρέπει να ανταποκριθούν στο φορτωμένο πρόγραμμά τους. Μόνο τρώγοντας ένα καλό πρωινό, ένα κολατσιό στο σχολείο και το κυρίως γεύμα όταν επιστρέφουν σπίτια, θα  έχουν την ενέργεια που χρειάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ για να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους.

   Ο σοφός λαός λέει «νηστικό αρκούδι δε χορεύει» και καταφέρνει μέσα σε λίγες λέξεις να πει ό,τι εμείς σε μία παράγραφο. Όταν ένα παιδί τρώει καλά και σωστά και στο σχολείο, συγκεντρώνεται πιο εύκολα την ώρα του μαθήματος και διαβάζει με μεγαλύτερη προσοχή με αποτέλεσμα η αποδοτικότητά του να αυξάνεται. Εκτός αυτού, όλοι ξέρουμε ότι προσέχοντας την ώρα της παράδοσης, παιδιά και γονείς γλυτώνουν αρκετό χρόνο διαβάσματος στο σπίτι!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης