Τα νανορομπότ σώζουν ζωές!

main-robot 

Τον τελευταίο καιρό, επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα μέθοδο καταπολέμησης του καρκίνου: την νανο-ιατρική!

Η μεγάλη πρόκληση της νανο-ιατρικής είναι η αξιοποίηση θεραπευτικών, βιολογικών ή συνθετικών νανομηχανών που θα τριγυρνούν στο σώμα, χωρίς να κάνουν ζημιά στον οργανισμό μας. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τύπους καρκίνου, καθώς αυτά τα μικροσκοπικά “΄πλασματάκια΄” θα μπορούν να ρυθμιστούν από γιατρούς για την καταπολέμηση του καρκίνου, αλλά και άλλων θανατηφόρων ασθενιών.

Η εφαρμογή των νανορομπότ ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Κίνα. Σε λιγότερο από 6-7 μήνες αυτό το σύστημα καταπολέμησης διάφορων ασθενειών θα έρθει και στην χώρα μας. Σύμφωνα με έρευνες, νανοσωματίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προσβολή ή ακόμα και την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

Η νανοτεχνολογία ασχολείται με τον χειρισμό ύλης σε μικροσκοπικά μεγέθη. Τα νανοσωματίδια δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού βρίσκονται στη φύση. Με λίγα λόγια, τα νανορομπότ έχουν πολλές ειδικές ιδιότητες που μόνο ένα μέρος από  αυτές αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε και το μέλλον της ιατρικής ανήκει σε αυτά !

Κουλαξίδης Χρήστος

Top