Ένας δημοσιογράφος στο σχολείο μας!

dim3

Σήμερα, αφού τελειώσαμε το μάθημα, μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο κύριος Γρηγοριάδης, γνωστός δημοσιογράφος της ελληνικής τηλεόρασης είχε έρθει για να μας μιλήσει για τα «μυστικά» του επαγγέλματος. Μια τάξη γεμάτη παιδιά άκουγε προσεκτικά όλες τις πληροφορίες που μας έδινε.

Παραθέτω παρακάτω μερικά από τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε. Καταρχήν ένας δημοσιογράφος πρέπει να μην τελειώνει αφήνοντας αναπάντητα ερωτήματα. Στην τηλεόραση ο κάθε δημοσιογράφος έχει ένα χρονικό όριο που δεν πρέπει να το ξεπεράσει. Όσο είναι στον αέρα και καλύπτει ένα ρεπορτάζ, πρέπει να μπορεί να συγχρονίσει την σκέψη, το αυτί και ίσως κάποιες πληροφορίες ή ερωτήσεις του παρουσιαστή. Ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει προσεγμένο λόγο. Οι ειδήσεις βγαίνουν από ένα πνεύμα αρνητικό ή θετικό.

Η κρίση έχει επηρεάσει και αυτό το επάγγελμα με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι δημοσιογράφοι και πολλοί άνθρωποι να χάνουν την δουλειά τους. Στην δουλειά του δημοσιογράφου είναι πολύ σημαντικές οι πηγές, γιατί μπορεί να μάθεις κάτι το οποίο δεν το ξέρει κανένας άλλος και να έχεις ένα αποκλειστικό, όμως πρέπει πρώτα να το ψάξεις να δεις αν είναι γεγονός. Τότε πρέπει να κάνεις την δική σου έρευνα. Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι το διαδίκτυο, άρα καταλήγουμε ότι και η δουλειά αυτή έχει επηρεαστεί από την τεχνολογία .

Το τελευταίο θέμα που έθιξε  ο κύριος Γρηγοριάδης  νομίζω πως ήταν πραγματικά το πιο σημαντικό, γιατί μας είπε ότι η δουλειά είναι δύσκολη, θέλει πολύ χρόνο και για αυτό πρέπει να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας αγαπάνε και μας στηρίζουνε . Πρέπει να αγαπάς την δουλειά και αυτό που κάνεις για να μπορέσεις να πετύχεις . Υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός τον οποίο πρέπει να διαχειριστείς .

dim1

dim5

dim6

Μαριάννα Γαβρά

Top