Ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής μας μπορεί να βρει λύση

1(10)

Ένα από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μου είναι το πρόβλημα της ρύπανσης των σκουπιδιών.

Δυστυχώς η τήρηση της καθαριότητας στην περιοχή μου είναι προβληματική.Οι δρόμοι,οι πλατείες ακόμη και το όμορφο πάρκο μας, όλα είναι γεμάτα σκουπίδια.

Πολλοί συμπολίτες μας επιμένουν να τοποθετούν τις σακούλες με τα οικιακά απορρίμματα όχι μέσα στους ειδικούς κάδους αλλά γύρω από αυτούς! Η δυσωδία που προκαλείται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αφόρητη ενώ οι αδέσποτες γάτες και οι σκύλοι που μαζεύονται γύρω από αυτά ανοίγοντας και ανακατεύοντας τα κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη!

Η αλήθεια όμως είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει εάν εμείς οι ίδιοι δεν συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος και δεν αποφασίσουμε να αποκτήσουμε οικολογική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα είναι απαραίτητο να συγκεντρώνουμε τα σκουπίδια σε σακούλες που κλείνουν καλά και να τα τοποθετούμε μέσα στους κάδους και όχι γύρω από αυτούς.

Επιπλέον είναι σημαντικό να μην πετάμε τα σκουπίδια μας στους δρόμους και στους άλλους κοινόχρηστους χώρους αλλά στα ειδικά καλάθια.

Αν αυτά δεν επαρκούν θα πρέπει να ειδοποιήσουμε το δήμο για να συμπληρώσει τις ελλείψεις.Τέλος πρέπει να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στην εφαρμογή του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων της περιοχής μας.

 

 Άννα Τουμανίδου

Top