Δραστηριότητες του σχολείου μας

Τη φετινή χρονιά το σχολείο μας έχει οργανώσει πολλές δραστηριότητες, με σκοπό την ενημέρωση μα και την ψυχαγωγία των μαθητών αλλά και των καθηγητών.

~Αρχικά το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο αθλητικό κέντρο «Larissa sport center» στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας αθλητισμού και συμμετείχαν μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου μας.

~Επίσης, άλλη μια δράση μας ήταν η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης στα οχυρά Ρούπελ στις Σέρρες, με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν βιωματικά την ιστορική αντίσταση των οχυρών στη ναζιστική επίθεση κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Με αφορμή αυτή την επίσκεψη οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου κλήθηκαν να συλλέξουν πληροφορίες για την περιοχή των οχυρών και να οργανώσουν μια γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που παρουσιάστηκε ενώπιον όλων, μαθητών και καθηγητών.

f16_b70~Μια ακόμα σημαντική δραστηριότητα, που οργανώσαμε, ήταν η ξενάγησή μας στην 110 Π.Μ. (Πτέρυγα Μάχης) στη Λάρισα σε συνδυασμό με την επίσκεψή μας στο μουσείο της αεροπορίας, στο ΑΤΑ. Αυτή η εκπαιδευτική εκδρομή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις σχετικά με την οργάνωση της πολεμικής μας αεροπορίας και τις δυσκολίες που βιώνουν κατά την υπηρεσία τους τα «γεράκια» μας, οι πιλότοι των πολεμικών αεροσκαφών μας. Ενημερωθήκαμε ακόμη για τον τρόπο επικοινωνίας των ιπτάμενων με τον πύργο ελέγχου και τα συστήματα εντοπισμού της αεροπορίας μας.

~Τέλος, διοργανώθηκε, με την υποστήριξη των καθηγητών, το σχολικό μας πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ με συμμετέχοντες παίκτες-μαθητές από όλες τις τάξεις και καθηγητές στον ρόλο του διαιτητή. Οι μαθητές διασκέδασαν μαζί με τους καθηγητές παίζοντας αυτά τα δυο αθλήματα. Εξάλλου, τελικά δεν είχε πολλή σημασία ποια ομάδα κέρδισε, αφού οι μαθητές στο τέλος του αγώνα αγκαλιαστήκαμε και συγχάρηκε ο ένας τον άλλο.

Τζίκας Νίκος/ Παππάς-Δαλλιός Θοδωρής  Γ΄3