Κάστανο στιφάδο – Τοπική συνταγή Καντάνου-Σελίνου

Γράφει η Χριστίνα Κοντεκάκη,

Κάστανο Στιφάδο (εικόνα από http://www.bostanistas.gr)

Κάστανο Στιφάδο (εικόνα από http://www.bostanistas.gr)

Το κάστανο στην μαγειρική:

Τα κάστανα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τρόφιμα που θυμίζουν χειμώνα. Τα κάστανα ανήκουν στους ξηρούς καρπούς, και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα. Επίσης, είναι άριστη πηγή υδατανθράκων και προσφέρουν ενέργεια στο σώμα μας. Είναι πολύ νόστιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές, με ποικίλους τρόπους.

 

ΣΥΝΤΑΓΗ
•    700 γραμμάρια κάστανα
•    1 κιλό κρεμμύδια
•    1 φύλλο δάφνη
•    Μισό ξυλάκι κανέλλα
•    4 με  5 γαρύφαλλα
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    1 ποτήρι  κρασί
•    ½ ποτήρι λάδι
Προαιρετικά,  μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλάκια σούπας πολτό τομάτας και 2 καρότα( ξυσμένα).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το καρότο.

Στη συνέχεια αφού έχουν τσιγαριστεί προσθέτουμε σκόρδο, δάφνη, κανέλα κα τα γαρύφαλλα.

Έπειτα, τον πολτό ντομάτας, τα κάστανα, αλάτι και πιπέρι.

Τα αφήνουμε να ψηθούν για μια ώρα σε σιγανή φωτιά.

Στο τέλος, σβήνουμε με το κρασί.

ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε το παρακάτω βίντεο το οποίο αποτελεί μια ελαφρά παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής.

Στιφάδο με κάστανα

 

Καλή σας όρεξη!! Περιμένουμε από κάτω τα σχόλια σας!

Σχολιάστε

Top