Συμμετοχή του σχολείου μας στο έργο Erasmus+inspire, μέρος ΙΙΙ

Γράφει o Ερίσα Καμπουλά,

344580525_1470186637055207_6329989761480961397_nΤο παρόν άρθρο αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της συμμετοχής του σχολείου μας στο έργο Erasmus+inspire με τίτλο «Ενσωμάτωση αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση και στο επιχειρείν».  Στο πρώτο μέρος οι μαθητές από τους Τομείς Υγείας και Πρόνοιας και Διοίκησης και Οικονομίας συμμετείχαν σε ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με το έργο Erasmus + INSPIRE στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθαίνοντας τον τρόπο σχεδίασης μιας σχολικής αθλητικής εκδήλωσης από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε Χανίων ενώ  στο δεύτερο μέρος σε Ημερίδα σχετικά με Συζήτηση γύρω από τον Αθλητικό Τουρισμό στην περιοχή Καντάνου – Σελίνου.

346100561_636972054942000_171358279482309459_nΛίγες μέρες μετά την ημερίδα στην Κάντανο ακολούθησε επιμορφωτική ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου Erasmus+ INSPIRE, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Η ημερίδα οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και ειδικότερα από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μαθητές και στελέχη της εκπαίδευσης.

Στην ημερίδα, που χαιρέτισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Δρ. Ιωάννης Παναγιώτης Αμπελάς και εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν στο έργο, παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου και περιλαμβάνει: α) θεωρητικό μέρος για την κατανόηση βασικών εννοιών για την επιχειρηματικότητα στον αθλητισμό β) παραδείγματα σχολικών εργασιών με τη μορφή ιστοερεξευνήσεων και προκλήσεων και γ) οδηγό για εκπαιδευτικούς.

Ακολούθησε συζήτηση για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου, τη σύνδεση με τα αναλυτικά προγράμματα, την υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων και την υποστήριξη ανάλογων δράσεων και συνεργασιών στο μέλλον.

Όπως αναφέρεται στη σελίδα του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Facebook από την κα. Ξανθάκη, υπεύθυνη του γραφείου:

»Το έργο Erasmus+ INSPIRE είναι μια διεθνής σύμπραξη που έχει ως στόχο την ανάδειξη και την περαιτέρω καλλιέργεια της σχέσης του αθλητισμού με την ικανότητα του επιχειρείν, που ορίζεται ως η ικανότητα μετατροπής των ιδεών σε πράξη παράγοντας αξία για το κοινωνικό σύνολο. Με αυτή την έννοια η ικανότητα να «επιχειρούμε» συνδέεται με την ικανότητα του ενεργού πολίτη και το σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη αλλά και τη συλλογική ευημερία. Μέσα από τα θεωρητικά μαθήματα και τις προτεινόμενες βιωματικές δράσεις του έργου αναδεικνύεται η δυναμική σχέση του αθλητισμού με το επιχειρηματικό πνεύμα και υποστηρίζεται η πορεία προς τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.»

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε ποδηλατοδρομία που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Καντάνου σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Χανίων και το γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Χανίων.  Η ποδηλατοδρομία αφορούσε τη διάσχιση του ιστορικού δρόμου στο φαράγγι της Καντάνου. Σε αυτήν την δράση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της περιοχής είτε με ποδήλατα είτε ως πεζοί. Μετά τη δράση ακολούθησε πάρτι στην αυλή του σχολείου με διάφορα εδέσματα τα οποία ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού με πολύ αγάπη για τους μικρούς και μεγάλους μας ποδηλάτες. Στο τέλος οι συμμετέχοντες ποδηλάτες πήραν το δίπλωμα συμμετοχής τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, το Γυμνάσιο Καντάνου και όλους τους φορείς και ανθρώπους για την αμέριστη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Πραγματικά ένα έργο πνοής και διαφήμισης για την περιοχή μας καθώς αναδεικνύονται ομορφιές, αξίες και οράματα και αναδεικνύονται τρόποι με τους οποίους μπορούν να υλοποιηθεί το επιχειρείν στον αθλητισμό. Ευελπιστούμε να συμμετέχουμε και του χρόνου.

Ακολουθεί  φωτογραφικό υλικό:

Σχολιάστε

Top