Ημερίδα με τίτλο »Ενημερώνομαι και Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα»

Γράφει η κα. Διαλεχτή Αλεξούδη, ΠΕ80, Διευθύντρια ΕΠΑ.Λ. Καντάνου

IMG-539643e1658bfd017302d2a9e53f71a3-VΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στην Παλαιόχωρα με τίτλο «Ενημερώνομαι και Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» την Παρασκευή στις 17 Μαρτίου. Παρά την κακοκαιρία, πλήθος γονέων, μαθητών αλλά και απλών πολιτών γέμισε από νωρίς το χώρο του ξενοδοχείου. Οι γονείς και οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ακαδημαϊκή εξέλιξη που μπορούν να έχουν ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους μετά το Γενικό Λύκειο  και το Επαγγελματικό Λύκειο μέσα από την υπέθυνη του Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού κα. Καλφάκη.

Επειτά η συζήτηση συνεχίστηκε με τους κο. Μπαχαντάκη Σηφη και Κουτσαμπέση Τζένη, υπεύθυνους για τον θεσμό της Μαθητείας, για την Αγορά Εργασίςα και τις δυνατότητες που μπορεί να έχουν οι μαθητές  μέσα από το θεσμό »ΕΠΑΛ-Μεταλυκειακό Έτος Τάξης Μαθητείας».

Μετά το τέλος της ημερίδας η ικανοποίηση του κόσμου ήταν έκδηλη. Αυτό που επισημάνθηκε ήταν  η ανάγκη για συνεχή ενημέρωση σχετικά με την ακαδημαική και επαγγελματική εξέλιξη στην περιοχή Καντάνου – Σελίνου. -μια ακριτική περιοχή με πολλές προοπτικές. Ευχόμαστε η ημερίδα να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Σχολιάστε

Top