Τι αγαπώ και τι μισώ στην πόλη μου

Γράφει η μαθήτρια Ευαγγελία Ραφαηλία Κουμαντζιά, της Β Γυμνασίου

     Η πόλη στην οποία μένω ονομάζεται Αλεξάνδρεια ή  Γιδάς και βρίσκεται στο νομό Ημαθίας. Η πόλη αυτή είναι σχετικά μεγάλη, αλλά δεν έχει αρκετά αξιοθέατα και μέρη για να επισκεφτεί μια παρέα ή μια οικογένεια. Έχει τα αρνητικά και τα θετικά της,

   Στην πόλη μου δεν μπορώ να πω πως αγαπώ ή μισώ κάτι συγκεκριμένο. Το αρνητικό της πόλης είναι πως δεν υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα όπως μουσεία, παραλίες ή κάποιο λούνα πάρκ.  Τα σχολεία δεν είναι αρκετά διατηρημένα και υπάρχουν αρκετές υλικές ζημιές, όπως και στους δρόμους επίσης. Η πόλη είναι παρατημένη και λίγο βρώμικη. Επιπλέον, δεν υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για δουλειά και υπάρχει το θέμα ανεργίας. . Ο πληθυσμός της όλο και λιγοστεύει και οι περισσότεροι φεύγουν στο εξωτερικό ή σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας με περισσότερες επιλογές για δουλειά .

    Από την άλλη,  στην Αλεξάνδρεια οι δρόμοι είναι λίγοι και εύκολοι και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα γιατί μαθαίνει κάποιος γρήγορα τα μονοπάτια. . Οι παρέες και οι οικογένειές συχνάζουν σε απλά και καθημερινά μέρη όπως καφετέριες, ταβέρνες ή το γνωστό αμφιθέατρο. Το καλοκαίρι ,οι γονείς και τα παιδιά πηγαίνουν στο αμφιθέατρο που είναι ένας μεγάλος ωραίος χώρος με γρασίδι και αρκετό χώρο για διασκέδαση και παιχνίδι. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ ή ακόμα να κάτσουν και στο πάρκο που υπάρχει εκεί. Οι γονείς κάθονται στο μικρό μαγαζί όπου μπορούν να φάνε και να πιούν βλέποντας τα παιδιά τους να διασκεδάζουν.

   Με λίγα λόγια αυτή είναι η πόλη Αλεξάνδρεια , ο Γιδάς που κάποιοι μπορεί να αγαπήσετε ή και όχι. . Είναι μια απλή πόλη, εύκολη αν και δεν προκαλεί τον ενθουσιασμό όσο κάποια άλλη.

 

Σχολιάστε

Top