Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Του Στρατή Παπαδημητρίου

Οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν. Ημέρες χαράς αγάπης και αλληλεγγύης. Καλό θα ήταν λοιπόν να χαρίσουμε έστω ένα μικρό χαμόγελο και να εκφράσουμε την αγάπη μας σε ένα κοντινό ή μακρινό πρόσωπο που μας στηρίζει και το στηρίζουμε με ένα χαριτωμένο χριστουγεννιάτικο στεφανάκι.

Το στεφανάκι αυτό το ξεσήκωσα από ένα σχέδιο που βρήκα για κάρτες. Μου άρεσαν τα χρώματα, τα υλικά και ο τρόπος που ήταν τοποθετημένα. Δεν ήξερα τι θα βγει και έτσι ,δεν είχα άλλη επιλογή από το να το κατασκευάσω. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό και το δείχνω και σε εσάς.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι, στόκο, μαλλί (ό,τι χρώμα θέλετε) κουμπιά, κορδέλες, χρυσόσκονη, συρματάκια, καλώδιο πλακέ, λάστιχο, ξύλινες φιγούρες, αμάραντα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας.!

Κατασκευή:

 Αρχικά παίρνουμε το πλακέ καλώδιο ή το σύρμα και αφού το επεξεργάζεστε δίνεται τη μορφή ενός κύκλου σε όποιο μέγεθος θέλετε. Έπειτα τυλίγεται προσεχτικά το μαλλί γύρω από τον σχηματισμένο κύκλο μέχρι το στεφάνι να πάρει το πάχος που επιθυμείτε δένοντας στο τέλος την άκρη του μαλλιού.

Στη συνέχεια, κόβετε την τσόχα σε όποιο σχήμα θέλετε και τοποθετείτε το κουμπί στο κέντρο  του σχήματος και τα ράβετε. Αν έχετε πολλά σχήματα το ένα πάνω στο άλλο, κάνετε ακριβώς το ίδιο με τη διαφορά ότι ράβετε όλα τα σχήματα στο κουμπί μαζί.

 Το άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να κολλήσετε με σιλικόνη πάνω στο στεφάνι ξύλινες μικρές χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ότι άλλο επιθυμείτε. Τέλος μπορείτε να το διακοσμήσετε με χρυσόσκονη, γκλίντερ ή ψεύτικο χιόνι.

 Καλή επιτυχία!!

Σχολιάστε

Top