της Αναστασίας Αντωνοπούλου
Υλικά:
1 ποτήρι άσπρο κρασί
1 ποτήρι σπορέλαιο
3 και 3/4 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λουκούμια με άρωμα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
1) Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ το λάδι με το κρασί.
2)Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το μπέικιν πάουντερ. Αρχικά ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών, αλλά όταν αρχίσει να πήζει το μείγμα, συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, ώστε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ και να πλάθεται με ευκολία, αλλά όχι πολύ στεγνή.
3)Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου και κόβουμε μακρόστενες λωρίδες.
4)Βάζουμε στη μέση κάθε λωρίδας ένα κομμάτι λουκούμι (αν είναι πολύ μικρό ολόκληρο, αν είναι μεγάλο το μισό) και τυλίγουμε την λωρίδα σε ρολάκι.
5)Τοποθετούμε τα μεθυσμένα σε λαμαρίνα ή ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα φροντίζοντας να αφήσουμε απόσταση μεταξύ τους ,γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο.
6)Ψήνουμε για 45′ περίπου στους 180 .
7)Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ