Συνέντευξη με την Αγγελική Κωταϊδου για τη διάκριση στους Πανελλήνιους Αγώνες tae kwon do – από τη Νικολέτα Χουρίδου

Η μαθήτρια του σχολείου μας , Αγγελική  Κωταϊδου (Γ2), διακρίθηκε στους Πανελλήνιους Αγώνες tae kwon do και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ακολουθεί συνέντευξη για να μάθουμε κάποια πράγματα για το άθλημά της καθώς και για τη σημαντική της διάκριση.

Νικολέτα: Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για τη διάκρισή σου στους  Πανελλήνιους Αγώνες tae kwon do και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου!

Αγγελική: Ευχαριστώ πολύ!

Νικολέτα: Πώς αισθάνεσαι για αυτό το αποτέλεσμα;

Αγγελική: Είμαι πολύ περήφανη και ικανοποιημένη που άρχισαν να εκπληρώνονται οι στόχοι μου μετά από όλα αυτά τα χρόνια σκληρής δουλειάς, υπομονής και επιμονής.

Νικολέτα: Ενημέρωσε μας με λίγα λόγια για το άθλημα που κάνεις. Τί σημαίνει “tae kwon do’;

Αγγελική:Το άθλημα που κάνω είναι ένα σχετικά δύσκολο άθλημα που έχει γίνει η καθημερινότητά μου. Είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα με πολλές διακρίσεις. “Tae” σημαίνει τα πόδια του αθλητή, “kwon” είναι τα χέρια του και “do” το μυαλό του.

Νικολέτα: Τι  είναι  για εσένα  αυτό το άθλημα;

Αγγελική: Αυτό το άθλημα είναι  πλέον κομμάτι της ζωής μου, καθώς με αυτό έχω μεγαλώσει και σκοπεύω να το συνεχίσω μέχρι τέλους.

Νικολέτα: Πόσο χρονών ξεκίνησες να ασχολείσαι με το “tae kwon do’;

Αγγελική: Το “tae kwon do” το ξεκίνησα, όταν ήμουν 5 χρονών και μέχρι στιγμής ασχολούμαι με αυτό 10 χρόνια.

Νικολέτα:  Τι σε ενέπνευσε να το αρχίσεις;

Αγγελική: Από μικρή ήθελα να πάω σε ένα άθλημα σκληρό,  στο οποίο αποκτάς ήθος και πειθαρχία.

Νικολέτα: Πόσες φορές κάνεις προπόνηση την εβδομάδα και  πόσες ώρες αφιερώνεις;

Αγγελική: Κάνω προπονήσεις πέντε με έξι  φορές την εβδομάδα, από δύο με δυόμιση ώρες.

Νικολέτα: Τι πιστεύεις ότι σου προσφέρει; Σε τι σε βοηθάει αυτό το άθλημα ;

Αγγελική: Αυτό το άθλημα μου προσφέρει αυτοπεποίθηση και καλή φυσική κατάσταση. Με βοηθάει στην αυτοσυγκέντρωσή μου. Επίσης με βοηθάει να ξεφεύγω από τα καθημερινά μου προβλήματά μου και στις προπονήσεις ξεσπάω, εκφράζοντας την δύναμή μου.

Νικολέτα: Έχεις πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες. Υπάρχει κάποιος αγώνας που θυμάσαι ακόμη και γιατί;

Αγγελική: Θυμάμαι ακόμα την πρώτη φορά που βγήκα πρώτη και ένοιωθα πολύ περήφανη για τον εαυτό μου. Η πιο σημαντική όμως επιτυχία μου που θα μου μείνει αξέχαστη, είναι πρόσφατα που κατέκτησα την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ελλάδος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα. Ήταν ένας στόχος που επιθυμούσα πολύ να εκπληρώσω μετά από πολύ κόπο και σκληρή δουλειά.

Νικολέτα:  Σου έχει συμβεί ποτέ κάποιο άσχημο περιστατικό, όπως για παράδειγμα κάποιος τραυματισμός;

Αγγελική: Ο πιο σοβαρός τραυματισμός που έχω πάθει ήταν όταν είχα χτυπήσει σοβαρά στα πλευρά μου, κάτι που έγινε κατά λάθος κατά την διάρκεια της προπόνησής μου. Ωστόσο, σίγουρα όταν φτάσω σε πιο μεγάλη κατηγορία που τα πράγματα θα είναι πιο ανταγωνιστικά και πιο σκληρά, θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για τραυματισμούς.

Νικολέτα: Πώς ανταποκρίνεσαι στα έξοδα των αγώνων; Υπάρχει κάποιος που σε έχει βοηθήσει σ’όλη αυτή την προετοιμασία;

Αγγελική: Όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι με την βοήθεια και την στήριξη της οικογένειάς μου, καταφέρνω να πηγαίνω σε πολλούς αγώνες και να αποκτώ περισσότερες εμπειρίες.

Νικολέτα: Ποιοί είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

Αγγελική: Έχω πολλούς στόχους που θέλω να πετύχω. Για παράδειγμα θέλω να συμμετάσχω σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι να διεκδικήσω μία θέση στην Ολυμπιάδα και θα ήταν τιμή μου να κρατήσω την Ολυμπιακή δάδα.

Νικολέτα: Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά σχετικά με αυτό το άθλημα; Θα τους πρότεινες να ασχοληθούν με το “tae kwon do’;

Αγγελική: Θα πρότεινα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το “tae kwon do’, γιατί μέσα από το άθλημα αυτό θα αποκτήσουν σεβασμό, πειθαρχία και αυτοάμυνα.

Νικολέτα: Σ’ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες και τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μας έδωσες!! Συγχαρητήρια και πάλι για τη διάκρισή σου!

Αγγελική:Κι εγώ σας ευχαριστώ!

 

Νικολέτα Χουρίδου Γ5

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης