Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη

ααα

Με αφορμή την ανακήρυξη του 2023 ως «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 και του Α2 υλοποίησαν διαθεματικά σχεδία εργασίας στα οποία μελετήσαν το έργο Άλκης Ζέη. Εμπνεύστηκαν από αυτό, μελέτησαν, διερεύνησαν, ζωγράφισαν, μετέφρασαν στην Αγγλική γλώσσα, ασκήθηκαν στη δημιουργική γραφή, συνεργάστηκαν και δώσανε τις δικές τους προεκτάσεις στα πάντα καίρια ζητήματα που διαπραγματεύονται τα βιβλία της μεγάλης Ελληνίδας πεζογράφου.
Τα παιδιά του Α1 δημιούργησαν το βίντεο «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» στη διεύθυνση: https://youtu.be/AXUwXOOH_zE?si=xxKkM31CEyQb0pV0 ενώ τα παιδιά το Α2 το ηλεκτρονικό βιβλίο «Με την Άλκη στη χώρα των μαρμάρων».
Το ebook βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση: https://my.visme.co/view/jwrgekzq-me-thn-alkh-sth-xwra-twn-marmarwn ενώ η παρουσίαση του βιβλίου στη διεύθυνση: https://youtu.be/LcmSug9fKBk?si=OHNnkxy9BsHneELq

202404180942560420
Οι εργασίες των παιδιών παρουσιάστηκαν στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Λάρισας στις 18 Απριλίου 2024.
Συντονίστριες εκπαιδευτικοί: Γκιούρη Αφροδίτη, Παναγιωτοπούλου Βασιλική, Ραχούτη Σταυρούλα, Σιαχανίδου Αικατερίνη, Τσιβελεκίδου Παρασκευή.

Σχολιάστε

Top