ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΑΠΟ: 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ - Ιουν• 02•19
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Το σχολείο μας,1ο ΓΕΛ Κοζάνης,αποδεχόμενο την πρόσκληση επίσκεψης του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου,επισκέφθηκε το Μόναχο από την Τετάρτη 20-3-2019 έως το Σάββατο 23-3-2019.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μόναχο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία,αφού επετεύχθησαν οι στόχοι της:

ü  Επαφή με τους Έλληνες μαθητές του Μονάχου όπου ακολούθησε συζήτηση ,ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των δύο εκπαιδευτικών συστημάτων.

ü  Διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης μέσω της επίσκεψης στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου, στο παλάτι,στο δημαρχείο,στα θερινά ανάκτορα,στο Γερμανικό Μουσείο Τεχνολoγίας,στο Ολυμπιακό Στάδιο ,στην έκθεση της  BMV.

ü  Απόκτηση ιστορικής γνώσης   για την περίοδο βασιλείας του Όθωνα στην Ελλάδα και ο αντίκτυπος -επιρροή της Ελλάδας στο Μόναχο.Ήταν αισθητή η ελληνική επιρροή στα αρχιτεκτονικά οικοδομήματα των <<ελληνικών προπουλαίων>>,την Γλυπτοθηκή και την Πινακοθήκη.Πραγματοποιήθηκε και  επίσκεψη στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία.

ü  Η συνειδητοποίηση των μαθητών πως <<ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον>>μέσω της επίσκεψης ,ξενάγησης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Dachau καθώς και στο δικαστικό μ,έγαρο όπου έγινε η δίκη των εγκλημάτων των Ναζί στη Νυρεμβέργη.

Η συμπεριφορά των μαθητών χαρακτηρίσθηκε αρίστη από τους καθηγητές συνοδούς καθώς διακρίθηκαν για το ήθος ,τη συνέπεια και την κοσμιοτάτη διαγωγή τους.

Εκ μέρους των συνοδών καθηγητών

Σολακίδου Π. πε02

Σχολιάστε

Top