Δημοκρατία σημαίνει Ευθύνη

ΑΠΟ: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ - Ιουν• 02•19
Δημοκρατία σημαίνει Ευθύνη

Δημοκρατία σημαίνει Ευθύνη

Στις 26 Μαίου 2019 οι 17χρονοι, αλλά και οι 18χρονοι, θα κληθούμε να μετέρθουμε στις κάλπες και να ψηφίσουμε, για πρώτη φορά στην ζωή μας. Όντας μέλη μιας κοινωνίας της οποίας οι δημοκρατικές λειτουργίες έχουν τεθεί υπό επιτροπεία και αμφισβητούνται έντονα υπό το δημοσιονομικό πρίσμα που τείνει να τις αντικαθιστά, επόμενο είναι να έχουμε απαξιώσει και εμείς τις εκλογικές διαδικασίες και όλοι να περιμένουν από εμάς την ίδια πολιτική απάθεια που επέδειξαν οι προηγούμενες γενεές.

Εμείς, όμως, θα πρέπει με αποφασιστικότητα και ωριμότητα να συμμετέχουμε ενεργά στην γενναιότερη πράξη της δημοκρατίας, στις εκλογές. Θα πρέπει να ενημερωθούμε για όλους τους υποψηφίους και να ψηφίσουμε κατά συνείδηση, εξαλείφοντας μια για πάντα την διαφθορά και την διαπλοκή από το πολιτικό μας σύστημα. Εν αντιθέσει με τους προγόνους μας, η φύση της ενεργούς συμμετοχής μας στις αμεσαδημοκρατικές διαδικασίες δεν θα πρέπει να μπορεί να συλληφθεί παρά ως υπάρχουσα. Δεν πρέπει να ξαναδούμε ποσοστά αποχής, από τις διαδικασίες, της τάξεως του 43%. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Το χρωστάμε, άλλωστε, και στην πατρίδα μας που όλα αυτά και άλλα πολλά τόσο απλόχερα μας πρόσφερε. Γιατί δημοκρατία δεν είναι μόνο δικαίωμα, είναι και ευθύνη.

Οι φετινές εκλογές είναι ο απόηχος και προήγηση μιας πολιτικής που δάμασε τα όνειρα μας και έφραξε κάθε προοπτική μας. Εντούτοις, οι φετινές εκλογές, μπορούν να είναι ένας θρίαμβος της δημοκρατίας, μια ακόμη ελεύθερη απόχρωση στην ιστορία του λαμπρού πολιτισμού μας. Το μέλλον ΜΑΣ βρίσκεται στα χέρια ΜΑΣ. Ας το αξιοποιήσουμε. Για μια καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο αύριο…

Του Ζηκόπουλου Θεμιστοκλή, μαθητή της Β΄τάξης

Σχολιάστε

Top