Διαβάσαμε, μας άρεσε, σας το προτείνουμε

Τα παρακάτω βιβλία είναι υπέροχα αναγνώσματα και κατέχουν υψηλή θέση στην προσωπική μου ‘Λίστα Βιβλίων’. Σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα να τα διαβάσετε.

 

1.Περηφάνια και προκατάληψη.index5

Το κλασσικό βιβλίο της Τζέιν Όστεν μας μεταφέρει στην Αγγλία του 1800 περίπου. Πρόκειται για την απλή καθημερινότητα της οικογένειας Μπένετ και αποδεικνύει περίτρανα πως μια ήσυχη ζωή μπορεί να γίνει περιπετειώδης από μια στιγμή στην άλλη! Ο κύριος και η κυρία Μπένετ έχουν πέντε κόρες, όλες ανύπαντρες. Όταν ένας νέος, πλούσιος αριστοκράτης μετακομίζει στη γειτονιά η κυρία Μπένετ φιλοδοξεί να τον παντρέψει με τη μεγαλύτερη κόρη της, τη Τζέιν. Όμως ο επιστήθιος φίλος του υποψήφιου ‘γαμπρού’, ο κύριος Νταρσύ, τον επηρεάζει αρνητικά, διότι θεωρεί τον έρωτα ‘ένα σαχλό και ανούσιο αίσθημα’. Όλα όμως αλλάζουν όταν γνωρίζει τη δεύτερη κόρη των Μπένετ, την Ελίζαμπεθ. Ιστορίες έρωτα και πόνου και κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται μέσα από την καταπληκτική γραφή της διάσημης αγγλίδας συγγραφέως.

 

2.Η τελευταία μαύρη γάτα.index7

Το γνωστό αυτό έργο του Ευγένιου Τριβιζά έχει μια βασική διαφορά από τα υπόλοιπα : Είναι μέσα από τα μάτια ενός ζώου, μιας γάτας. Και όχι μιας τυχαίας γάτας… Μιας μαύρης γάτας! Το βιβλίο περιγράφει τη ζωή μιας αδέσποτης μαύρης γάτας, μέχρι που οι άνθρωποι, επηρεασμένοι από την πρόληψη ‘Μαύρη γάτα γρουσουζιά’ αρχίζουν να κυνηγούν και να σκοτώνουν εν ψυχρώ τις μαύρες γάτες! Όταν αυτή η τρέλα του κόσμου συμπίπτει με τα δόλια σχέδια μιας οργάνωσης και μιας εταιρίας οι χειραγωγημένοι άνθρωποι κυνηγάνε πια όλες τις γάτες ανεξαρτήτως  χρώματος! Ένα συναρπαστικό βιβλίο που μιλάει για το ρατσισμό και την απανθρωπιά, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει και την καλοσύνη και παρουσιάζει τον κόσμο των τετράποδων φίλων μας…

 

3. Χάρι Πότερscreen-capture

Το μόνο που μπορώ να πω σχετικά με αυτό το βιβλίο είναι πως είναι ένα αριστούργημα. Ένα βιβλίο που κάνει τη μαγεία να βρίσκεται κοντά μας μέσα από τις σελίδες του… Η ζωή ενός αγοριού αλλάζει τελείως όταν μαθαίνει πως είναι μάγος και επισκέπτεται τη Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγείες και Ξόρκια. Εκεί, παίρνει γνώσεις που δε θα μπορούσε να βρει και να καταλάβει πουθενά αλλού, γνωρίζει πολύτιμους φίλους και μάχεται το σκοτεινό άρχοντα Λόρδο Βόλντεμορτ. Εφτά βιβλία και το ένα πιο καλό από το άλλο. Η συγγραφέας Τζ.Κ.Ρόουλινγκ δημιούργησε έναν καινούργιο κόσμο μέσα από αυτά τα βιβλία. Έναν κόσμο στον οποίο μπαίνεις και ξεχνάς να βγεις…

 

 

index9

4. Το καπλάνι της βιτρίνας

Δύο μικρές αδερφές ζουν σε ένα νησί του Αιγαίου το 1936. Η Μυρτώ και η Μέλια ακούν τον παππού τους να τους διηγείται μύθους, πηγαίνουν στο σχολείο, παίζουν με τους φίλους και τις φίλες τους και ακούνε τις ιστορίες του καπλανιού που τους διηγείται ο ξάδερφός τους ο Νίκος. Το καπλάνι είναι ένας βαλσαμωμένος τίγρης πίσω από τη βιτρίνα στη μεγάλη σάλα. Αλλά κάτι κρύβεται πίσω από το καπλάνι. Ή τουλάχιστον έτσι λένε κάποιοι που θέλουν να το βλάψουν. Αυτό το μυθιστόρημα είναι από τα πιο διάσημα έργα της Άλκης Ζέη και είναι σχεδόν αυτοβιογραφικό. Ένα κλασσικό έργο που το αγαπούν γενιές μικρών και μεγάλων.

 

5.Το φάντασμα της Όπερας.index6

Κάτι παράξενο συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στην Όπερα. Όλοι μιλούν για ένα μαυροντυμένο Φάντασμα που είναι ο φόβος και ο τρόμος όλων. Φυσικά, κανείς δεν τολμά να σηκώσει την κουκούλα για να δει το πρόσωπό του, πόσο μάλλον να πατήσει το πόδι του στο θεωρείο του Φαντάσματος. Το Φάντασμα με τις ικανότητες  του μεταμορφώνει την άσημη Κριστίν Νταέ σε λαμπρή τραγουδίστρια. Ο υποκόμης Ραούλ ντε Σανί και ο μυστηριώδης Πέρσης προσπαθούν να λύσουν το μυστήριου αυτής της σκιάς που ζητά μισθό και τον παίρνει. Αλλά ο προθάλαμος του σπιτιού του Φαντάσματος είναι μια αίθουσα βασανιστηρίων από όπου κανείς δε βγαίνει ζωντανός… Ο συγγραφέας Γκαστόν Λερού θριαμβεύει σε αυτή την ιστορία μυστηρίου.

 

 

Από την Κοσμίδου Δανάη

 

Top