Χειμώνας στο Harbin της Κίνας

Ενώ η Άνοιξη, το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο έχουν τις αναποδιές τους, δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από τον Χειμώνα.  Ζεστά βράδια γύρω από την φωτιά είναι μόνο η αρχή. Η εποχή αυτή είναι γεμάτη με οικογένεια, ζεστασιά και για να μην αναφέρω τις διακοπές!
Αλλά ο Χειμώνας σηματοδοτεί  και την έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ αγαλμάτων από πάγο και χιόνι, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο στο Harbin της Κίνας και είναι το σπίτι κάποιων από τα πιο όμορφα γλυπτά από πάγο.

Hardin-Ice-And-Snow-Sculpture-Festival-1

Το διεθνές φεστιβάλ αγαλμάτων από πάγο και χιόνι ξεκίνησε πριν από περίπου 50 χρόνια, το 1963 και  διεξάγεται στην βόρεια Κίνα όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι και τους – 16  βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο περιβάλλον για τα αγάλματα.

finnish_folk_tales_harbin_international_ice_and_snow_sculpture_festival-scenery-cool

Τα αγάλματα κατασκευαζονται από ογκώδη κομμάτια πάγου που είναι 2-3 μέτρα παχιά.Όλα τα γλυπτά στο φεστιβάλ του Harbin δημιουργούνται χάρη στην μοντέρνα τεχνολογία που επιτρέπει στους γλύπτες να κόβουν, σχηματίζουν και να μετακινούν βαριά κομμάτια πάγου και χιονιού.

harbin-art-expo-5

Τα τεράστια γλυπτά είναι εντυπωσιακά την μέρα μα η αληθινή μαγεία ξεκινά το βράδυ όταν ο πάγος φωτίζεται με μπλε, κόκκινα και  πράσινα φώτα.

harbin-ice-festival-2

harbin4

harbin3

Κάθε χρόνο, το φεστιβάλ ελκύει χιλιάδες τουρίστες . Πέρα από τα γλυπτά από πάγο, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των διαγωνισμών που γίνονται για το πιο ωραίο γλυπτό από πάγο καθώς και χειμερινά σπορ αλλά επίσης και παραδοσιακούς χορούς της Κίνας.

Αναστασία Μπλιάμπτη

Top