Buche au Chocolat – Γαλλικός Κορμός Σοκολάτας
Buche au chocolat d’Annie
Ιngredients
6 oeufs
3 jaunes d’oeufs
120g de farine
250g de beurre
1 tablette de chocolat dessert
120g de sucre en poudre
120g de sucre glace
1 pincee de sel
Preparation
Etape 1
Prechauffez le four th. 180
Etape 2
Separez les blancs des jaunes d’oeuf
Etape 3
Melangez le sucre en poudre avec 6 jaunes d’oeufs pour les blanchir
Etape 4
Montez les blancs en neige avec la pincee de sel
Etape 5
Melangez la farine au mélange de jaune d’ oeuf et de surce, incopozer les blancs d’ oeuf en neige delicatement.
Etape 6
Vercez le mélange sur la plaque du four et faites cuire 10 min
Etape 7
Faites fonder le chocolat au bain marie. Melangez 100g de surce glace , les 3 jaunes d’ oeufs et le beure.
Etape 8
Mettez la moitie de ce mélange sur le gateau et roulez
Etape 9
Avec le reste ,decorez
Etape 9
Avec le reste, décorez la buche avec une fourchette.
Etape 10
Saupoudrez des 20 g restant de sucre glace ou de copeaux de chocolat juste avant de servir.
Décorez aux jouets de Noel….
JOUYEUX NOEL
Κορμός σοκολάτας της Annie
Συστατικά
6 αυγά
3 κρόκοι αυγών
120 γρ. αλεύρι
250 γρ. βούτυρο
1 κουβερτούρα
120 γρ. άχνη ζάχαρη
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Ξεχωρίστε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους.
Βήμα 3
Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν.
Βήμα 4
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών με την πρέζα το αλάτι μαρέγκα.
Βήμα 5
Ανακατέψτε το αλεύρι με το μίγμα της άχνης ζάχαρης και των κρόκων και προσθέστε με αργές κινήσεις το μίγμα από τα αυγά με την πρέζα αλάτι (μαρέγκα).
Βήμα 6
Αδειάστε το μίγμα σένα ταψί και ψήστε 10 λεπτά.
Τοποθετήστε το παντεσπάνι σε μια υγρή πετσέτα.
Βήμα 7
Λιώστε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί.
Αναμείξτε 100 γρ. άχνη ζάχαρη , τους κρόκους 3 αυγών και το βούτυρο.
Βήμα 8
Βάλτε το μισό μίγμα (απλώστε) πάνω από το παντεσπάνι και τυλίξτε το ρολό.
Βήμα 9
Με το υπόλοιπο μίγμα καλύψτε τον κορμό-ρολό και διακομίστε με γραμμές , με ένα πιρούνι
Βήμα 10
Πασπαλίστε με τα 20 γρ. ζάχαρης κρυσταλλικής που απέμειναν ή με τριμμένη σοκολάτα ,ακριβώς πριν το σερβίρετε. Διακοσμήστε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΙΑΤΡΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕΡΗ