Κορμός

ΥΛΙΚΑ:

  • 350 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 190 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τεμαχίζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο (να μην καεί), κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ, ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν το μείγμα  γίνει λείο, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και το τυλίγουμε σφικτά σε κύλινδρο. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

 

Είναι ένα γλυκό που κάνουμε συχνά στο σπίτι και είναι το αγαπημένο μου!! Περιμένω σχόλια…

Κείμενο και φωτογραφία από τα  ¨Μαθήματα Γλυκιάς Αλχημείας¨ / Στέλιος  Παρλιάρος

Μιχάλης Φ.   ΣΤ2

        

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης