Εισαγωγή
Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη. Είναι πολύ παλιά και παραδοσιακή, Σκωτσέζικη χριστουγεννιάτικη και συνηθίζεται να προσφέρεται σαν δώρο ή κέρασμα.
Υλικά (για περίπου 26 με 28 κομμάτια)
- 125γρ βούτυρο
- 55γρ ζάχαρη
- 180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα (που είναι σε σβόλους) επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Το πλάθουμε με τα χέρια ώσπου να έχουμε ένα σφιχτό κομμάτι ζύμης.
Το απλώνουμε (με πλάστη ή με τα χέρια μας) έτσι ώστε να έχει ύψος περίπου 1εκ. Με κουπ πατ κόβουμε κόβουμε τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε ταψί ψησίματος που το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βάζουμε το ταψί για λίγο στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Ψήνουμε για 15 λεπτά (μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς). Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία!!
Μαριλένα Π. ΣΤ2
Φαίνεται όντως εύκολη η συνταγή. Έχω δοκιμάσει μια παρόμοια συνταγή για μπισκότα με λίγες αλλαγές στην ποσότητα και σε κάποια υλικά. Θα δοκιμάσω να φτιάξω και την δική σου!