28η Οκτωβρίου 2020 με Κορωνοϊό

Εικόνα από Δήμο Κιλελέρ

Διαφορετική ήταν η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.Χωρίς στρατιωτικές παρελάσεις εορτάστηκε η φετινή επέτειος όσες εκδηλώσεις έγιναν, δηλαδή δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις εορτασμού στα σχολεία, αυτές πραγματοποιήθηκαν ανά τμήμα. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων απενεμήθηκαν τα αριστεία-βραβεία- οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και οι ειδικοί έπαινοι στους/στις μαθητές/τριες του σχολικού έτους 2019-20, καθώς και η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή/ντρια κάθε σχολικής μονάδας στον/στη σημαιοφόρο, παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασία.

«Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα», τονίζει το υπουργείο Εσωτερικών σε εγκύκλιο που εξέδωσε. Ενώ ο κ. Πέτσας ανέφερε «Η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο υπεύθυνο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου για την αποφυγή μαζικών συναθροίσεων, ανακοινώνει ότι ο πρωθυπουργός και τα μέλη της δεν θα παραστούν στη Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος, ας πούμε ΟΧΙ και στον κορονοϊό».

Αυτή ήταν σίγουρα μια διαφορετική επέτειος που θα μείνει αξέχαστη για όλους μας.

 

Πηγές    https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6769412/ypo-aystira-metra-logo-koronoioy-oi-ekdiloseis-gia-tin-28i-oktovrioy

https://www.naftemporiki.gr/story/1651630/me-austira-metra-oi-eortasmoi-gia-tin-epeteio-tis-28is-oktobriou

https://www.naftemporiki.gr/story/1651630/me-austira-metra-oi-eortasmoi-gia-tin-epeteio-tis-28is-oktobriou

 

Αποστολία Σ.   ΣΤ2

1 Σχόλιο

  1. Μπράβο, πολύ ενδιαφέρον και ωραίο άρθρο. Πιστεύω, σε κανέναν δεν άρεσε η εορτασμός της φετινής επετείου και κυρίως στην ΣΤ τάξη που όπως κάθε χρόνο τα παιδιά της ΣΤ τάξης γιορτάζουν αυτήν τη γιορτή, φέτος δεν τα κατάφεραν. Ελπίζω τα παιδιά της επόμενης έκτης να καταφέρουν αυτό που εμείς δεν καταφέραμε.

Υποβολή απάντησης